Project Big Picture: Nå er en avgjørelse tatt

Foto: Peter Powell / Reuters

Jørgen Haug

14. oktober 2020

ChampionshipLeague OneLeague TwoPremier League

Premier League-klubbene har bestemt seg for å avslå forslaget om «Project Big Picture», men ble enig om å jobbe for en økonomisk nødpakke for klubber i League One og League Two.

På et virtuelt møte onsdag, ble alle 20 klubbene «enstemmig enige» om at verken Premier League eller FA ville gå videre med forslagene. Les mer om prosjektet her:

Saken fortsetter under videoen

Project Big Picture: Foreslår drastiske endringer i engelsk fotball

Skal jobbe sammen

I en pressemelding gjengitt av Sky Sports skriver klubbene at de nå skal jobbe sammen for å finne løsninger for fremtiden.

– Premier Leagues aksjonærer ble enig om å jobbe sammen alle 20 kollektivt for en strategisk plan for fremtidige strukturer og finansiering av engelsk fotball.

De skrev videre at alle interessenter skal rådføre seg med hverandre for å sikre en levende, konkurransedyktig og bærekraftig fotballpyramide.

– Prosjektet har full støtte av FA og vil inkludere engasjement fra alle relevante interessenter inkludert fans, regjering og selvfølgelig EFL.

Premier League lovet også for å jobbe for å unngå at League One- og League Two-klubber skal gå konkurs i en vanskelig tid.