Premier Leagues restart: Omstridt ordning kan bli fjernet

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Jørgen Haug

9. mai 2020

Premier League

Fotballens internasjonale lovkomité, International Football Association Board (IFAB), har besluttet at det er valgfritt om man skal opprettholde bruken av VAR. Dermed er det opp til Premier League og klubbene om de vil fortsette med den omstridte ordningen ut sesongen.

Bruk av VAR krever at flere mennesker sittet tett i et rom for å kontrollere situasjoner som oppstår i løpet av kampen på video. På selve stadion har ikke bruken av VAR noen innvirkning på selve arrangementavviklingen. Det er ventet at bruken av VAR vil fortsette, skriver The Guardian.

Saken fortsetter under videoen

The Telegraph anser det også som lite sannsynlig av VAR blir fjernet. De peker på at man kan risikere rettslig oppgjør om kampavgjørende dommerfeil kunne vært rettet opp av VAR, og mener at det vil svekke integriteten til ligaen.

Mandag skal det avholdes et møte med alle klubbene i ligaen. Det er ventet at bruken av VAR vil stå på agendaen.

Fem bytter mer sannsynlig

FIFA har i tillegg foreslått at man skal tillate fem bytter per kamp. Dette skal også være et av temaene på mandagens møte. Flere medier melder at klubbene skal være mer positiv til denne endringen.

Hvert lag må gjennomføre byttene i pausen eller i løpet av tre stopp i spillet. Begrunnelsen for dette er at man skal unngå mange stopp i spillet.