Koronaviruset: FIFA foreslår oppsiktsvekkende regelendring

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Jørgen Haug

27. april 2020

FIFAPremier League

FIFA har foreslått at hvert lag skal få fem bytter til rådighet i løpet av en kamp når fotballen returnerer. Forslaget begrunnes i at det vil bli et tettere kampprogram enn vanlig.

Det melder Sky Sports mandag. For å få ferdigspilt de ulike ligaene innen rimelig tid, vil det bli spilt kamper med få dagers mellomrom ut sesongen. I tillegg til hjemlige ligaer er det også internasjonale turneringer som har en god del kamper igjen.

Saken fortsetter under videoen

Saken skal være sendt videre til «International Football Association Board (IFAB)», som er ansvarlig for lover og regler innen fotballen. De skal være i gang med å vurdere forslaget. Det er ventet at en beslutning vil bli tatt i løpet av uka, skriver Sky Sports.

– Sikkerheten til spillerne er en av FIFAs øverste prioriteter. En bekymring i denne sammenhengen er at den noe høyere kamphyppigheten enn vanlig vil øke risikoen for at spillerne blir skadet som følge av overbelastning. I lys av dette foreslår FIFA at man øker antall tilgjengelige innbyttere for en midlertidig periode, sa en talsmann i FIFA til Sky Sports.