På dagen fire år siden fotballsjokket ble et faktum – dette gjør de i dag

Foto: Peter Woodentop/Wikipedia

Jørgen Haug

2. mai 2020

Leicester CityPremier League

I dag er det nøyaktig fire år siden Leicester var samlet hjemme hos Jamie Vardy for å se en fotballkamp. Og det var ikke en hvilken som helst fotballkamp – det var denne kvelden Tottenham avga poeng på Stamford Bridge og mistet muligheten til å ta igjen Leicester.

Det har rent masse vann gjennom Themsen siden den gang. Over halvparten av de mest brukte Leicester-spillerne har forlatt klubben. Claudio Ranieri fikk sparken mindre enn et år etter festen hjemme hos Vardy. Noen av de har blitt seriemestre med andre klubber, mens andre har høstet overskrifter for utenomsportslige hendelser.

Saken fortsetter under videoen

Videre følger en kort oppdatering fra dagens situasjon hos den mest brukte elleveren til Leicester i gullsesongen 2015/16.

Keeper:

Kasper Schmeichel – Spiller fortsatt i klubben. Har vokst seg til å bli en av de aller beste keeperne i ligaen. Og vi husker alle hans fantastiske mesterskap for Danmark i VM 2018.

 

Forsvar:

Danny Simpson – Spiller nå for Huddersfield i Championship. Laget har slitt denne sesongen, og ligger helt nede på en 18. plass på tabellen. Kjemper for å unngå nedrykk. Simpson har vært på banen i 23 kamper.

Robert Huth – En av få som har vunnet Premier League med to klubber (Chelsea og Leicester). Huth har i dag lagt opp. Han sa i et intervju med den tyske avisen Der Tagesspiegel at det var en lettelse å legge opp fordi han hadde gått lei av fotballen mot slutten av karrieren.

Wes Morgan – Leicester kaptein har i dag rukket å bli 36 år. Morgan spilte faktisk samtlige minutter av gullsesongen. Stopperkjempen er fortsatt i Leicester, men kan være på vei ut dørene ettersom kontrakten går ut 30. juni i sommer.

Christian Fuchs – Også Fuchs begynner å dra på årene – ble nylig 34 år. De siste par-tre sesongene har han blitt andrevalg på venstrebacken bak Ben Chilwell. Han er riktignok fortsatt i klubben, men har i likhet med kaptein Morgan en kontrakt som utgår i sommer. Østerrikeren skal ha familie i USA, og skal ha uttalt at en tur til statene kan være aktuell som en avslutning på karrieren.

 

Midtbane:

Marc Albrighton – Albrighton er fortsatt i klubben. De siste par sesongene har det blitt færre minutter på banen. Spesielt lite i inneværende sesong: 14 kamper totalt i Premier League – kun to 90-minuttere.

N’Golo Kanté– Kanté dro til Chelsea sommeren etter den fantastiske Leicester-sesongen. Den påfølgende sesongen var han svært sentral for London-laget da han ble seriemester på nytt. Dermed er hele tre spillere fra dette laget å finne på den eksklusive lista over spillere som har vunnet Premier League med to klubber. Han var også meget sentral på VM-laget til Frankrike som ble verdensmestere. Dermed kan man konkludere med at den lille ballvinneren etter hvert har hatt en fantastisk karriere på både klubb- og landslag.

Danny Drinkwater – Dro til Chelsea for masse penger på tampen av overgangsvinduet sommeren 2017. Siden har han stort sett bare klønet det til. Drinkwater var på utlån i Burnley sist høst, men oppholdet ble mest kjent for en situasjon med bråk på nattklubb i Manchester. I januar ble han istedet utlånt til Aston Villa. Der skallet han ned en lagkamerat på trening. Dermed sitter han igjen med totalt fem kamper fordelt på to låneopphold. Triste greier.

Riyad Mahrez – Den teknisk briljante kantspilleren spiller nå i Manchester City, og har senere blitt seriemester på ny. Vant også Afrikamesterskapet forrige sommer, etter å ha beseiret Senegal i finalen – i en forøvrig fryktelig fotballkamp. Er 29 år nå, og har nok fortsatt noen meget gode år igjen.

 

Angrep:

Shinji Okazaki – Japaneren var hardtarbeidende og viktig på topp for Leicester i gullsesongen. Nå spiller han i Huesca i Spania på nivå 2. Der har han prestert ganske bra denne sesongen, med åtte mål på 26 kamper. Laget ligger på en foreløpig 4. plass, og har los på opprykk til La Liga. Ellers er det verdt å nevne at han var innom Malaga i fire uker i fjor sommer – før klubben fant ut at de ikke hadde råd til å betale lønnen hans. Malaga har blitt en skygge av det laget som hevdet seg i Champions League for bare noen få år siden.

Jamie Vardy – Stjernespissen, som kom fra lavere divisjoner, er fortsatt i klubben – og leverer fortsatt. Foreløpig toppscorer i Premier League med 19 mål på 26 kamper. Nå står han med imponerende 202 kamper og 99 mål totalt i Englands øverste divisjon. Les mer om Vardys historie her.