Urokråka som ble seriemester – Nå har han spilt 200 kamper i Premier League

Victor Moses, Chelsea, England
Foto: @cfcunofficial/Wikipedia

Jørgen Haug

15. februar 2020

Leicester CityPremier League

Historien om Jamie Vardy er spesiell. Etter å ha spilt flere sesonger på lavere nivå i England, kom spissen til den daværende Championship-klubben Leicester i 2012. Fredag spilte 33-åringen sin kamp nummer 200 i Premier League.

Etter å ha scoret 31 mål på 36 ligakamper i Conference League valgte Leicester å hente Jamie Vardy for 100 000 euro sommeren 2012. I sin første sesong for de blåkledde scoret Vardy fire mål på 26 Championship-kamper. I opprykkssesongen året etter var Sheffield-gutten atskillig mer delaktig for Leicester, med sine 16 seriemål.

Saken fortsetter under videoen

Premier League

I debutsesongen i Premier League ble det fem mål på 34 kamper da Leicester berget plassen med en sterk innspurt på sesongen. I 2015/16-sesongen kom det store gjennombruddet for den kontroversielle spissen. Med 24 seriemål var han tungt involvert i Leicesters sensasjonelle Premier League-triumf.

Siden den gang har han scoret tosifret i alle sesongene, med 13 seriemål som den «dårligste» noteringen. Fredag kveld spilte han sin 200. kamp i Premier League. Han har scoret imponerende 97 seriemål i Englands øverste divisjon.

Denne sesongen er han fortsatt i tet på toppscorerlista, med 17 mål på 24 kamper. Det har stoppet opp litt den siste tiden, men engelskmannen kan fort finne på å score i fem kamper på rad. Det trenger Leicester i jakten på topplassering i årets Premier League.

Foto: @cfcunofficial/Wikipedia