– Ole ville at jeg skulle bli i Manchester United

Foto: Дмитрий Голубович / Wikipedia

Isak Brønseth

20. mars 2020

Manchester UnitedPremier League

Romelu Lukaku har vært brennhet i Serie A etter overgangen fra Manchester United til Inter i august. Belgieren sier det var vanskelig å forlate England.

17 mål på 25 kamper er det Lukaku har bidratt med for storklubben i Serie A så langt. Nå er den italienske ligaen satt på vent på grunn av coronaviruset. Som United-spiller ble han ofte kritisert for å score for lite mål, spesielt under hans andre og siste sesong på Old Trafford.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg var ferdig

I et intervju på YouTube med Arsenal-legenden Ian Wright snakker nå Lukaku om sin siste tid som United-spiller. 26-åringen sier at kritikken gjorde han sliten og lite motivert.

– Alle kan oppleve å ha en dårlig sesong. Jeg var ferdig, for meg var det over. Du vet hva som skjedde i kulissene, for meg var det rett og slett nok, sier han.

Lukaku ble hentet til Manchester fra Everton i 2017 av daværende manager José Mourinho. Han rakk deretter å oppleve én og en halv sesong under Ole Gunnar Solskjær. Den kraftige angrepsspilleren roser nordmannen for å la han forlate England.

– Ole ville at jeg kulle bli, men jeg fortalte han at jeg var ferdig. Jeg hadde ikke energi nok til å bli værende. All ære til han fordi han tok det som en mann og hjalp meg med å dra videre, fortsetter Lukaku.

Mener United går riktig vei

Før spredningen av coronaviruset gjorde at også Premier League måtte utsettes vant United siste ligakamp 2-0 på Old Trafford mot byrival Manchester City. De befinner seg på femteplass, tre poeng bak Chelsea. Lukaku tror Solskjærs mannskap er på vei i riktig retning.

– De er på riktig vei fordi de henter de riktige spillerne. Ole gjør en bra jobb og de gode resultatene kommer. Jeg ønsker dem bare godt i tiden framover, sier han i intervjuet.

Han understreker videre at det ikke er noe ondt blod mellom han og hans tidligere klubb

– Det er en klubb som ga meg en plattform jeg aldri har hatt før i hele mitt liv. Det ville vært barnslig av meg å ikke respektere dem eller noen annen klubb jeg spilte for i England, sier Lukaku.