Nå har de bestemt seg. Du må vente enda lengre på mer Premier League

FOTO: DAVID KLEIN / REUTERS

Morten Haugdahl Lie

19. mars 2020

Premier League

Det ble bestemt etter en videokonferanse mellom klubbene og forbundet torsdag ettermiddag.

Premier League bekrefter i en pressemelding at det ikke spilles kamper i Premier League eller resten av det engelske ligasystemet før tidligst 30. april.

Saken fortsetter under videoen

Der kommer det også frem at de gjør et unntak fra regelen om at all ligafotball må være ferdig innen 1. juni. Tirsdag ble det bestemt at Fotball-EM er utsatt til sommeren 2021 for at de nasjonale ligaene og europacupene kan bli spilt ferdig. Det nye målet er å være ferdig innen 30. juni.

Tror på flere utsettelser

TV2´s Premier League-kommentator, Øyvind Alsaker, sier til TV2 at det høres optimistisk ut med Premier League-start allerede i slutten av april.

– Det blir en seig affære for alle som har lyst til å se live-fotball igjen. Det er det bare å innstille seg på. Det er drømmescenario om det spilles fra mai, men det høres optimistisk ut. Jeg tror det er en prøveballong som med 4. april. Man ser og håper, og det kommer sannsynligvis en utsettelse eller to til, sier Alsaker.

Premier League har vært suspendert siden forrige helgs runde. Da kom nyheten om at Arsenal-manager Mikel Arteta hadde blitt påvist smitte av koronavirus. Bare en dag etter ble også Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi rammet av samme skjebne.

Flere ligaer i Europa er også stanset på grunn av koronaviruset, inkludert Bundesliga, La Liga, Ligue 1 og Serie A.