Offisielt: Han blir Solskjærs erstatter i Manchester United

Foto: Wikipedia

Isak Brønseth

29. november 2021

Manchester UnitedPremier League

Ralf Rangnick tar over som midlertidig manager i Manchester United. Tyskeren trer inn etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken.

Klubben bekreftet dette på sin hjemmeside i dag, mandag 29. november. Her kommer det også frem at han vil forbli i klubben i en rådgivende rolle i to år etter sesongslutt.

Saken fortsetter under videoen

Rangnick er 63 år gammel, og har tidligere vært manager for blant andre RB Leipzig, Schalke 04, TSG Hoffenheim og Hannover 96. Nå forlater han rollen som sportsdirektør i den russiske klubben Lokomotiv Moskva.

Han kan lede laget for første gang allerede kommende torsdag. Da kommer Arsenal på besøk til Old Trafford i den 14. runden i Premier League. Hvis ikke vil Michael Carrick, som har ledet laget i to kamper etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken, være på sidelinjen. Dette avhenger av om arbeidstillatelsen til Rangnick er klar i tide.

– Det er fullt av talenter i denne stallen. Vi har bra balanse mellom unge og mer erfarne spillere. For meg vil de neste seks månedene handle om å hjelpe disse spillerne til å utnytte potensialet sitt, både individuelt og som et lag, sa Rangnick.

Manchester United overrasket mange denne helgen da de spilte 1-1 på bortebane mot serieleder Chelsea. United er for øyeblikket nummer åtte på tabellen, med 18 poeng etter 13 kamper.

Les også:

Manchester United sto i mot serielederne på Stamford Bridge

Han blir Sander Berges nye manager i Sheffield United