28. november 2021

ChelseaManchester UnitedPremier League

Poengene ble delt mellom Chelsea og Manchester United.

United-sjef Michael Carrick kom til møte med Chelsea med en defensiv tilnærming søndag. Cristiano Ronaldo måtte blant annet finne seg i å starte på benken på Stamford Bridge.

Fra der kunne han se Chelsea storme i angrep fra første stund. I løpet av de første fem minuttene var både Ziyech og Hudson-Odoi frampå med tre gode muligheter.

Chelsea-dominansen fortsatte utover omgangen, og i det halvtimen passerte dundret Rüdiger ballen i tverliggeren fra distanse. De Gea skal ha skryt for at han fikk noen fingre på den kanonkula.

NÆRMEST SCORING: Rüdiger med en kanonkule i første omgang. Foto: Wikipedia

Chelsea kom ofte til innlegg, men manglende innløp gjorde at de fleste forsøkene endte i ingenting. United hadde noen småskumle kontringer på tampen av omgangen, men ingen av lagene klarte å sette ballen i mål.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Overraskende ledelse

Fem minutter ut i andre omgang fikk Bruno Fernandes klarert ballen høyt og langt etter en corner. Jorginho prøvde å ta ned ballen som bakerste mann, men misset i mottaket. Sancho kunne enkelt snappe opp ballen og gjorde ingen feil alene med Chelsea-keeper Mendy.

Ledelsen fikk bortelaget holde på i et drøyt kvarter. Wan-Bissaka sparker ned Thiago Silva når han forsøker å klarere ballen etter en corner, og dommer Anthony Taylor pekte etter litt betenkningstid på straffemerket.

Fram gikk Jorginho som sendte De Gea feil vei og satte inn utligningen til 1-1.

I FOKUS: Jorginho rettet opp sin egen feil da han scoret på straffe. Foto: Wikipedia

Flere mål ble det ikke og kampen endte 1-1, et resultat Manchester United nok er mer fornøyd med enn Chelsea.

For tabellsituasjonen utgjør ikke resultatet mye. Manchester United forblir på 8. plass, mens Chelsea leder Premier League med ett poeng foran Manchester City.