Ny opptur for Arsenal: Dette har de ikke greid på 12 år

Isak Brønseth

19. januar 2021

ArsenalNewcastlePremier LeagueStatistikk

Arsenal knuste Newcastle United på hjemmebane mandag kveld. For femte kamp på rad unngikk de også baklengsmål.

London-klubben spilte bra fra start, men det sto likevel 0-0 til pause. Etter hvilen satte kaptein Pierre-Emerick Aubameyang inn 1-0-målet etter et kontringsangrep. Deretter sørget 19 år gamle Bukayo Saka for 2-0-ledelse etter flott forarbeid fra Emile Smith-Rowe. Etter 77 minutter satte Aubameyang inn sitt andre for dagen og sitt femte ligamål totalt for sesongen. Sluttresultatet ble 3-0.

Saken fortsetter under videoen

Newcastle United forlenget dermed sin sørgelige rekke med kamper uten seier. Steve Bruce sitt mannskap har ikke vunnet en eneste kamp siden 12. desember, da West Bromwich Albion ble slått 2-1 på St. James’ Park. Siden dette har de gått ni kamper uten seier i alle turneringer. Syv av disse har endt med tap.

Holdt nullen igjen

For Arsenal sin del ser trenden lysere ut. Etter en problematisk start på sesongen har laget løftet seg, og er nå nummer ti på Premier League-tabellen. Torsdag forrige uke spilte de riktignok uavgjort mot Crystal Palace, men de har ikke sluppet inn mål på sine fem siste kamper.

Dette har ikke klubben greid siden februar 2009. Bernd Leno har voktet buret i alle disse kampene, og sist han slapp inn mål vant de likevel 3-1 mot byrival Chelsea. Arsenal har ikke tapt på seks kamper.

Dette viser en stor forbedring fra tidligere denne sesongen. I løpet av de første 14 serierundene tapte de hele åtte kamper. «The Gunners» røk også ut mot Manchester City i Ligacupen.

Neste oppgjør i Premier League for Arsenal er mot Southampton på St. Mary’s Stadium tirsdag 26. januar.