Imponerende statistikk: Denne nysigneringen kan vise seg å være gull verdt for topplaget

Foto: Wikipedia

Jørgen Haug

18. januar 2021

Manchester CityPremier League

Portugiseren Rúben Dias (23) ble hentet til Manchester City like før høstens overgangsvindu stengte. Knapt fire måneder senere ser det ut til å være en genial signering av Pep Guardiola.

For med Rúben Dias i midtforsvaret ser det nærmest ut til å være umulig å score på de lyseblå fra Manchester. Få dager før Dias signerte, måtte Ederson plukke hele fem baller ut av nettet i hjemmemøtet med Leicester. Med Dias inn portene på Etihad har situasjonen blitt en annen.

Saken fortsetter under videoen

Hittil har 23-åringen vært på banen i 22 kamper i alle turneringer for Manchester City. Det har resultert i fattige ni baklengsmål. Det eneste tapet kom borte mot Tottenham i slutten av november. Seks kamper har endt uavgjort, mens de resterende 15 har endt i City-seier.

Spesielt godt har samarbeidet med stopperkollega John Stones vært. De har spilt totalt 10 kamper sammen i alle turneringer. Det har ifølge statistikk-guru OptaJoe resultert i ett (!) baklengsmål, ni seiere og én uavgjort. Det eneste baklengsmålet kom for øvrig to minutter på overtid borte mot Chelsea da City hadde avgjort kampen for lengst.

Jakter tabelltopp

Med gårsdagens nedsabling av Crystal Palace er City på andreplass på tabellen. De er to poeng bak byrival Manchester United – med én kamp mindre spilt. Per i dag er City oddsfavoritt hos de aller fleste bettingselskapene til å ta tilbake Premier League-trofeet etter at Liverpool ble for sterke i fjorårssesongen.

Fikk du med deg disse sakene? 

Stortalent til United og Moyes på spissjakt: Dette er overgangene i Premier League hittil i januar

Gladnyhet for Premier League: Drastisk nedgang av positive tester