Nå skal han konkurrere med ligaens best betalte spiller om startplass

Dean Henderson, Sheffield United, England
Foto: Jrppezza/Wikipedia

Jørgen Haug

26. august 2020

Manchester UnitedPremier League

Dean Henderson har skrevet under på en seksårskontrakt med Manchester United. Neste sesong blir det ikke utlån for keepertalentet.

Hele syv Premier League-klubber skal ifølge Sky Sports ha vært interessert i å sikre seg en låneavtale med den 23 år gamle keeperen. Henderson, som har vært på lån i Sheffield United de to siste sesongene, blir i stedet i Manchester og kjemper med David De Gea om en fast plass mellom stengene på Old Trafford.

Saken fortsetter under videoen

Hendersons avtale skal være verdt 120 000 pund i uka. Det gjør ham til en av de best betalte målvaktene i verden.

– Keeper-teamet i United er strålende. Det er tre toppklasse-keepere som har oppnådd så mye og jeg ser frem til å jobbe med gruppen, sa Henderson etter å ha skrevet under avtalen.

– Tilliten manageren og klubben har vist meg ved å gi meg denne kontrakten betyr mye for meg og jeg ønsker å fortsette utviklingen min som keeper, la den nylig landslagsuttatte keeperen til.

Fornøyd Solskjær

United-manager Ole Gunnar Solskjær var naturligvis fornøyd med å ha sikret seg en langvarig avtale med keepertalentet.

– Vi er strålende fornøyd med at Dean har signert denne nye kontrakten. Han hadde en ny strålende sesong i Sheffield United i fjor, hvor han fikk masse erfaring og vokste som både spiller og person.

– Dean er en fantastisk ung målvakt med holdninger og arbeidsvilje til å bli bedre hver eneste dag. Vi er i en sterk posisjon med vårt keeper-team. Det gir oss den konkurransen om plassene som vi ønsker oss i troppen, sa Solskjær.

Sheffield United har allerede hentet Hendersons erstatter. Les mer om det her.