Mer korona-trøbbel for Tottenham: Duo brøt regjeringens retningslinjer

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Morten Haugdahl Lie

22. april 2020

Premier LeagueTottenham

Serge Aurier og Moussa Sissoko har bedt om unnskyldning for å ha forårsaket Tottenham mer trøbbel etter nok et brudd på retningslinjene om koronaviruset.

Litt over to uker etter at José Mourinho ble avbildet mens han holdt en en-til-en-treningsøkt med Tanguy Ndombele, ble Aurier og Sissoko det siste Spurs-personellet til å bryte fysisk distanserende regler etter at en video på Auriers Instagram-historie viste at de to trente sammen.

Saken fortsetter under videoen

Aurier slettet Instagram-videoen kort tid etter at den ble publisert.

Regjeringen har gjort det klart under koronavirus-pandemien, at utendørs trening bare kan utføres alene eller med mennesker fra samme husstand.

Nå angrer duoen seg og beklager i en felles uttalelse.

– Vi erkjenner at vi som profesjonelle fotballspillere har et ansvar for å være forbilder, spesielt i denne usikre perioden som alle over hele verden står overfor. Vi ønsker å be om unnskyldning for ikke å vise riktig eksempel her. Vi må alle respektere regjeringens råd for å minimere antall tapte liv under denne pandemien. Vi kan ikke takke NHS-ansatte nok for deres utrettelige arbeid på dette tidspunktet, og vi skal begge gi en økonomisk donasjon for å vise vår støtte for deres innsats.

Ifølge The Guardian, skal en talsmann for Tottenham ha sagt at klubben vil snakke med begge spillerne om episoden.

Mye trøbbel under pandemien

Spurs-troppen har flere ganger havnet i medienes søkelys etter at koronaviruset brøt ut. Mourinho innrømmet at han tok feil med å kjøre en provisorisk treningsøkt sammen med Ndombele. Portugiseren godtok at hans handlinger ikke var i tråd med regjeringsprotokollene.

Så ble Spurs-spillerne Ryan Sessegnon og Davison Sánchez filmet løpende side om side, og unnlot å overholde kravet om to meter fysisk distanse.

Klubben møtte også kritikk etter at styreleder, Daniel Levy, reduserte lønningene til 550 ikke-spillende ansatte med 20 prosent. Klubben reverserte avgjørelsen etter å ha kommet under press fra flere fangrupper.