Tottenham-manageren brøt med britiske myndigheters retningslinjer

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Morten Haugdahl Lie

8. april 2020

Premier LeagueTottenham

Tottenham er misfornøyde med José Mourinho etter at portugiseren hadde en organisert treningsøkt. Bildene har sirkulert på sosiale medier de siste dagene.

Tirsdag kom bildene av Tottenhams manager Mourinho og spillerne Ndombele, Sanchez og Sessegnon som tilsynelatende hadde organisert trening. Det skjedde like etter at britiske myndigheter kom med sine retningslinjer for aktivitet under koronakrisen.

Saken fortsetter under videoen

London Evening Standard rapporterer at treningsøkten skal ha foregått ute i Hadley Common-området av Barnet. Alle fire skal være bosatt i området.

Retningslinjene fra britiske myndigheter er at mennesker må holde seg to meter unna hverandre, og dersom man skal trene i fellesskap så skal det gjøres med maksimalt én annen person.

Klubben er misfornøyd

Det var til manges store overraskelse at Mourinho, ikledd Tottenham-treningsutstyr, så vel som de tre andre Tottenham-profilene, plutselig dukket opp på sosiale medier.

Blant annet en video av Sessegnon og Sánchez på løpetur har nådd flere kontoer på Twitter. Oppførselen fra de fire skal ikke ha falt i god jord på Tottenham Hotspur Stadium.

Ifølge London Evening Standard skal Mourinho ha fått streng beskjed fra ledelsen i klubben om å ikke ta med seg flere enn en spiller på en organisert trening.

– Alle våre spillere er blitt påminnet å respektere den sosiale distanseringen når man trener utendørs. Vi kommer til å fortsette å fremheve den beskjed, sier en talsmann for Tottenham til avisen.

Episoden av Mourinho som bryter med retningslinjene kommer kun uker etter at han meldte seg frivillig til å hjelpe de eldre i området Enfield.