Liverpool gikk på skrekkelig tap: – Det verste vi har sett under Klopp

Isak Brønseth

5. oktober 2020

Aston VillaLiverpoolPremier LeagueStatistikk

Liverpool var store favoritter før møtet med nyopprykkede Aston Villa søndag kveld. Likevel endte det med et historisk tap.

Tidligere på dagen hadde Manchester United tapt 1-6 på Old Trafford mot Tottenham. Før oppgjøret mot Aston Villa hadde Liverpool full pott med ni poeng på tre kamper i Premier League.

Saken fortsetter under videoen

Men allerede helt i starten av kampen var det noe som ikke stemte for Jürgen Klopps mannskap. Ollie Watkins sørget for 1-0 til Aston Villa etter fire minutter. Samme mann sto for 2-0-scoringen 18 minutter senere i tillegg til 4-1-målet etter 39 minutter.

Watkins ble med det den første spilleren på ti år som scorer hat trick mot Liverpool i ligaen. Forrige gang det skjedde var i 2010, da Dimitar Berbatov gjorde tre mål mot storlaget.

Ikke skjedd på 67 år

I tillegg til Watkins sine tre mål sørget én scoring fra John McGinn, én fra Ross Barkley og to fra Jack Grealish for at Aston Villa sto med hele syv mål da dommeren blåste av kampen.

Mohamed Salah scoret to for Liverpool, og sluttresultatet ble dermed 7-2 på Villa Park.

Dette er første gang siden 1953 at en regjerende ligamester slipper inn syv mål i en og samme kamp.

Tidligere Liverpool-spiller, Jamie Carragher, var nådeløs i sin dom over bortelagets prestasjoner.

– Det er et sjokkerende resultat og en sjokkerende opptreden. Det er helt klart det verste vi har sett under Jürgen Klopp. Man så det helt fra starten av. Liverpool startet ikke denne kampen på en bra måte, sa Carragher til Sky Sports etter kampen.

Dette er også første gang både Liverpool og Manchester United slipper inn seks eller flere mål på samme dag.