Keeperplassen ser ut til å være tapt for den norske landslagsspilleren

Ørjan Nyland, Aston Villa, England
Foto: REUTERS / REBECCA NADEN

Jørgen Haug

20. januar 2020

Aston VillaNorgePremier League

85 minutter ut i kampen mot Burnley 1. nyttårsdag måtte Aston Villa-keeper Tom Heaton forlate banen med en kneskade. Etter nærmere undersøkelser viste det seg at skaden ville sette Heaton ut av spill resten av sesongen. Ørjan Håskjold Nyland skulle endelig få sjansen til å spille seg til fast plass på Birmingham-laget.

Det begynte lovende for nordmannen. Aston Villa ledet 2-1 da Nyland entret buret kort tid før slutt i kampen mot Burnley. Etter flere gode involveringer, kunne 29-åringen og hans lag innkassere tre poeng. Nyland startet de tre neste kampene, som resulterte i til sammen ni baklengsmål mot henholdsvis Fulham (FA-cupen), Leicester (Ligacupen) og Manchester City (Premier League).

Saken fortsetter under videoen

Hentet merittert utfordret

I tillegg til Tom Heatons kneskade, har andrekeeper Jed Steer også vært lenge ute med en akillesskade. Manager Dean Smith så seg derfor nødt til å hente en ny sisteskanse. Valget falt på 37 år gamle Pepe Reina. Spanjolen, med en fortid i Liverpool, kom på lån tidligere denne uka fra AC Milan. Han har i tillegg til Milano- og Merseyside-klubben spilt for Barcelona, Villarreal, Napoli og Bayern München.

– Jeg ville ikke hentet inn noen hvis jeg trodde de kunne gå rett inn på laget. Å se han på trening, og høre han snakke, han er klar til å spille, sa Smith til The Telegraph forut for lørdagens viktige kamp mot Brighton.

Som man hadde Reina med

Det var derfor ingen stor overraskelse at valget falt på den tidligere Liverpool-keeperen i lørdagens kamp. Oppgjøret endte til slutt 1-1 etter mål av Leandro Trossard og Jack Grealish. Det betyr at Nyland mest trolig må belage seg på å sitte på benken i tiden fremover. Låneavtalen med AC Milan strekker seg ut sesongen.

Foto: REUTERS / REBECCA NADEN