Kåret til årets manager i Premier League

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Jørgen Haug

15. august 2020

LiverpoolPremier League

Jürgen Klopp har vunnet Premier Leagues offisielle kåring av årets manager. Det gjør han etter å ha ledet Liverpool til vanvittige 99 poeng og ligatittel.

Lørdag kunngjorde Premier League at Klopp vant prisen. De øvrige nominerte var Chris Wilders (Sheffield United), Frank Lampard (Chelsea) og Brendan Rodgers (Leicester). Hvem som vinner prisen avgjøres både med stemmer fra fans og fra et panel bestående av ulike fotballeksperter.

Saken fortsetter under videoen

Dermed blir Klopp den første tyskeren til å vinne kåringen. Underveis i sesongen stakk han av med fem priser for månedens manager. Det er flest i Premier League-historien. Rivalen Pep Guardiola hadde den forrige rekorden med fire priser tilbake i sesongen 2017/2018.

Tredje prisvinner fra Liverpool

Klopp føyer seg inn i rekken av Liverpool-aktører som vinner priser i disse dager. Tidligere i uken ble Trent Alexander-Arnold kåret til årets unge spiller i Premier League. I tillegg ble Curtis Jones tildelt prisen for beste spiller i Premier League 2 (U23-ligaen).

Det er fortsatt ikke kunngjort hvem som ble årets spiller i Premier League.

Suverene Ferguson

Med Klopps seier føyer han seg inn i den eksklusive listen med managere som har blitt kåret til årets manager. De to siste sesongene har Pep Guardiola vunnet.

Totalt sett troner Sir Alex Ferguson i en suveren ledelse. Skotten rasket med seg utrolige 11 trofeer mellom 1993/1994 og 2012/2013. Arséne Wenger og José Mourinho har vunnet tre ganger hver. Se alle prisvinnerne her.