Jørgen Haug

3. juli 2020

LiverpoolManchester CityPremier League

Kevin De Bruyne var nok en gang veldig sentral da Manchester City knuste den nybakte seriemesteren Liverpool på Etihad. Nå er han kun tre målgivende pasninger bak Thierry Henrys rekord.

De Bruyne bidro med både mål og målgivende pasning i gårsdagens oppgjør i Manchester. Det betyr at han nå er oppe i hele 17 målgivende pasninger denne sesongen. Nå er han tre assister bak Henrys rekord på 20 målgivende pasninger i 2002/03-sesongen.

Mot Liverpool satte belgieren inn 1-0 på straffespark etter at Joe Gomez rev ned Raheem Sterling inne i sekstenmeteren. Sterling scoret det andre målet da stjerneskuddet Phil Foden satte ham opp i en god posisjon. Like før pause var det nevnte Foden som skulle ekspedere en genial pasning fra Kevin De Bruyne i mål til 3-0-ledelse for vertene. I andre omgang gjorde hjemmelaget ydmykelsen komplett da Sterling ble spilt fri av De Bruyne og tvang Alexander Oxlade-Chamberlain til å skli ballen i eget nett.

De Bruyne har nå seks kamper igjen på å levere nok målgivende pasninger til at han går forbi Henrys nesten uslåelige rekord. Citys neste kamp er allerede søndag kveld borte mot Southampton. Liverpool får besøk av Aston Villa samme dag. Da får Mohamed Salah muligheten til å forbedre denne statistikken.