Nå har han scoret mot hele 23 av 25 motstandere i Premier League

Mohamed Salah, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Tre minutter på overtid i helgas rivaloppgjør på Anfield avgjorde Mohammed Salah kampen. Da kunne egypteren og hans Liverpool innkassere tre nye poeng i det som er i ferd med å bli en eventyrsesong for de røde fra Merseyside. Samtidig kunne 27-åringen krysse av nok en Premier League-motstander han har gjort mål mot.

De to siste sesongene har Liverpools nummer 11 hamret inn mål mot nærmest alt og alle fra omtrent alle vinkler. I debutsesongen endte han på smått utrolige 32 seriemål. I 2018/2019-sesongen ble det solide 22 seriemål. Målene har vært godt fordelt på de ulike motstanderne, men mot de røde fra Manchester har egypteren slitt med å få nettkjenning.

Saken fortsetter under videoen

På fire oppgjør mot Manchester United i de to første sesongene i Liverpool-drakta ble det ingen mål for Salah. Det var nok derfor ekstra ergerlig for hovedpersonen selv at han gikk glipp av høstens oppgjør mot Ole Gunnar Solskjærs menn på Old Trafford. Søndag så det lenge ut til at måltørken mot de røde djevlene skulle fortsette.

Endelig uttelling

Da keeper Alisson fanget ballen og sendte den lynraske angrepsspilleren alene med keeperkollega De Gea, skulle målet endelig komme. Drakta røk i de euforiske jubelscenene i kjølvannet av scoringen – endelig satt den mot rivalen. Nå har den lille trollmannen scoret mot hele 23 forskjellige motstandere i Premier League.

To lag gjenstår

Det betyr at det kun er to motstandere i Premier League Salah har til gode å score mot: Swansea og Aston Villa. Salah spilte begge kampene mot Swansea (seier 5-0, tap 0-1) i debutsesongen uten nettkjenning. Samme år rykket de hvitkledde ned til Championship. Det betyr at egypteren er avhengig av at Wales-klubben rykker opp til Premier League før han får gjort opp for seg. De ligger for øyeblikket på skuddhold til å klare nettopp det med sine 45 poeng og 6. plass på tabellen.

Salah har spilt én kamp mot Aston Villa i Premier League. 27-åringen gikk målløs av banen da han ble byttet ut 65. minutter i høstens oppgjør mot Aston Villa. Den svake opptredenen får han mulighet til å revansjere når Birmingham-klubben kommer til Anfield 11. april. Dean Smith og hans menn er herved advart.

Foto: Action Plus / David Blunsden