Hardt ut mot sin gamle manager: – Jeg trengte noen som trodde på meg

Foto: Matt Janzer / Wikipedia

Isak Brønseth

17. februar 2021

Manchester UnitedPremier LeagueReal Sociedad

Det er over fem år siden Adnan Januzaj spilte sin siste kamp for Manchester United. Nå kritiserer belgieren sin tidligere trener.

– Alt jeg trengte var en trener som trodde på meg. Etter at David Moyes dro fra klubben var det vanskelig fordi jeg ikke fikk spille særlig mye. Jeg spilte én kamp, så var jeg på benken en periode. Så spilte jeg enda en kamp, før jeg var på benken i de seks neste, sa Januzaj til BBC

Saken fortsetter under videoen

Som unggutt ble han hentet til Manchester fra Anderlecht tilbake i 2011. I 2014 tok nederlandske Louis van Gaal over som manager for den engelske storklubben, noe som fikk følger for Januzaj og hans utvikling som spiller.

– Som en ung spiller som bare ønsket å spille var det ikke lett å bare være på benken. Jeg fikk ikke vist fram hvor god jeg var. Jeg hadde tre managere, Warren Joyce på reservelaget, Sir Alex Ferguson, og David Moyes, som alle ga meg et løft og muligheten til å spille for klubben jeg elsker. Så kom de folkene der, fortalte han.

Januzaj fikk flere sjanser til å vise seg fram da David Moyes var manager i United. Foto: BohemianFC/Wikipedia

I løpet av 2013/14-sesongen spilte Januzaj hele 27 kamper i Premier League med Moyes og etter hvert Ryan Giggs i sjefsstolen på Old Trafford. Under Louis van Gaal var han bare på banen ved ni anledninger i ligaen. Han ble lånt ut til Borussia Dortmund og Sunderland, men klarte ikke å finne tilbake til den gode formen.

Ser fram til å møte sin tidligere klubb

26-åringen mener selv at han aldri har vært bedre enn nå. Siden 2017 har han spilt godt over 100 kamper for Real Sociedad, og er blitt en viktig brikke i lagets angrepsrekke. Nå møter de nettopp Manchester United i Europa League torsdag kveld.

Januzaj gleder seg spesielt til å spille mot Paul Pogba.

– Han er en veldig nær venn av meg, og en av de snilleste menneskene jeg kjenner. Han er alltid glad og har bestandig et smil på lur. Det er fantastisk å mæte klubben som jeg fortsatt elsker, der jeg selv gikk alle gradene. Jeg har mange venner der, men med en gang man er på banen finnes ikke vennskap lenger, sa han.

Les flere saker om Manchester United her:

Sir Alex Ferguson med rørende melding til Uniteds tidligere stortalent

Stortalentet signerte ny kontrakt med Manchester United

Manchester United-legenden med klar beskjed: – Det er helt latterlig