Frustrert Mourinho etter tap i første kamp: – For late i presset

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Isak Brønseth

14. september 2020

EvertonPremier LeagueTottenham

Everton reiste hjem fra Tottenham Hotspur Stadium med alle tre poengene i bagasjen søndag kveld. José Mourinho var ikke fornøyd.

Bortelagets Dominic Clavert-Lewin satte inn kampens eneste scoring etter 55 minutter. Venstreback Lucas Digne slo et flott innlegg på et frispark, og spissen stanget ballen i nettet bak Tottenham-keeper Hugo Lloris.

Saken fortsetter under videoen

I etterkant av oppgjøret var hjemmelagets manager, José Mourinho, misfornøyd med laget sitt. I et intervju med Sky Sports klaget han på at spillerne hans var for dårlig til å presse Everton-spillerne.

– Vi slet med måten vi presset dem på. Eller kanskje jeg burde si måten vi ikke presset dem på, for det var veldig tafatt. Vi var for late i presset, og det fikk vi svi for. Da får motstanderen bygge opp spillet sitt bakfra, og som alle andre i Premier League har Everton veldig gode spillere. De er komfortable med ballen i beina, sa Mourinho.

Dårlig kampform

I tillegg la portugiseren vekt på at enkelte av Spurs-spillerne var i for dårlig form til å spille kamp.

– Jeg synes også at noen av spillerne mine ikke så helt kampklare ut. Matt [Doherty] slet med å spille slik som han pleier å gjøre, for eksempel. Vi hadde også andre som var i litt trøbbel med tanke på sin fysiske form. To veldig uvanlige sesongoppkjøringer og for noen ikke en sesongoppkjøring i det hele tatt. Men gratulerer til Carlo og Everton-guttene, sa Mourinho.

Tidligere på dagen vant Leicester City hele 3-0 på bortebane mot nyopprykkede West Bromwich Albion. Fjorårets toppscorer i Premier League, Jamie Vardy, scoret to av målene på straffe.

Mandag kveld spiller Sheffield United mot Wolverhampton, mens Brighton tar i mot Frank Lampards Chelsea på Amex Stadium.

Les også:

Klubbpresidenten bekrefter: Denne PL-klubben forhandler om Sørloth