Før West Ham-kampen: Solskjær om Lingard og kontraktsforhandlinger med United-profil

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE

Morten Haugdahl Lie

12. mars 2021

Manchester UnitedPremier League

Jesse Lingard har overrasket stort på utlån i West Ham de siste månedene, på fredagens pressekonferanse sier Solskjær at låneovergangen var en no-brainer.

Lingard har scoret fire mål på seks kamper siden han kom til The Hammers i januar. David Moyes uttalte også i februar at de ville se på mulighetene for å gjøre avtalen permanent.

Saken fortsetter under videoen

Engelskmannen hadde ikke startet en Premier League-kamp for Manchester United på over et år før han signerte for West Ham i januar. Nå forteller Solskjær at Lingard endelig er seg selv igjen.

– Det har virkelig fungert for Jesse, for David og for oss som klubb også, sier Solskjær.

Jesse Lingard, Manchester United, England
FUNNET SEG SELV IGJEN: Jesse Lingard storspiller for West Ham. Foto: Action Plus / David Blunsden

Nordmannen slipper å møte Lingard på banen på søndag, da han ikke kan spille mot sin moderklubb mens han er på lån. Solskjær er imidlertid glad for at midtbanespilleren endelig får spille regelmessig fotball igjen.

– For meg var det en no-brainer å gi Jesse en sjanse til å bevise og spille fotball igjen. Han har vært veldig god for dem. Han er endelig tilbake.

West Ham har vært en stor overraskelse i Premier League denne sesongen. Klubben ligger på 5. plass bare to poeng unna en Champions League-plassering.

– Han (Moyes) har spillere som scorer mål, de er kreative, forsvarer seg veldig bra, og er veldig vanskelige å håndtere på dødballer. David har gjort en enorm jobb, som vi vet at han er i stand til, sier Solskjær.

United-sjefen kan opplyse om at David de Gea er tilbake i landet og dermed i karantene etter å ha reist til Spania for å overvære fødselen av sitt barn. Paul Pogba, Juan Mata og Donny van de Beek er fortsatt ute.

I tillegg er klubben i samtaler med midtstopper Eric Bailly om en kontraktsforlengelse.

– Vi er i samtaler med Eric og hans representanter. Han holder seg skadefri i lengre tid, og han har levert gode prestasjoner. Jeg har vært veldig fornøyd med ham, sier Solskjær.

KONTRAKTSFORHANDLINGER: Solskjær bekrefter at klubben er i samtaler med Eric Bailly om en ny kontrakt. Foto: Wikipedia

Les også:

Fikk kjempetreff: Første scoring for Ødegaard i Arsenal

Tidligere Premier League-spiller testet positivt for kokain