Ett år etter 0-9-tapet mot Leicester er klubben nå serieleder for første gang

Foto: Thomas Rodenbücher/Wikipedia

Isak Brønseth

7. november 2020

Leicester CityPremier LeagueSouthamptonStatistikk

For bare ett års tid siden sto det dårlig til i Southampton. Fredag kveld gikk de seirende ut fra nok et oppgjør i Premier League.

I går kveld ble Newcastle United slått 2-0 på St. Mary’s Stadium etter scoringer fra Ché Adams og Stuart Armstrong.

Saken fortsetter under videoen

Dermed leder Southampton Premier League for første gang i historien. Sist gang de var øverst i den engelske toppdivisjonen var i september i 1988.

Southampton har nå vunnet fem av sine første åtte kamper i ligaen denne sesongen, og har ikke tapt på sine siste seks kamper. Allerede i dag kan de derimot miste ledelsen, når femteplassen Everton møter Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

Ikke alltid sett like lyst ut

Forrige sesong havnet Southampton på 11. pass i Premier League, og for bare ett år siden gikk de på et sjokkerende 0-9-tap på hjemmebane mot Leicester City. I 2018/19-sesongen endte de så langt nede som på 16. plass på tabellen.

Ralph Hasenhüttl var manager også den gangen. I går kunne han nok en gang skryte av mannskapet sitt.

– Det varer nok bare i natt [serieledelsen]. Men det føles fantastisk. Vi har aldri vært der oppe før, så det er historisk. I fjor skjedde mye negativt, men i år er det mer positivt. Forhåpentligvis fortsetter det slik, sa Hasenhüttl til Southamptons hjemmeside.

Les også:

Historien om nordmannens Rangers-opphold: Fisket etter fugler med «Gazza»