Dette sier rivalene om Liverpool-gullet

Ole Gunnar Solskjær
Foto: Reuters / Phil Noble

Etter at Manchester City tapte 2-1 mot Chelsea torsdag kveld ble det til slutt klart at Liverpool vinner årets Premier League. Dette sier konkurrentene.

Scoringer av Christian Pulisic og Willian sørget i går for Manchester Citys åttende tap i Premier League denne sesongen. Dermed er det ikke lenger teoretisk mulig at de lyseblå fra Manchester tar igjen Liverpool på tabellen. Gode prestasjoner gjennom en hel sesong har gjort at Klopps mannskap sikret seg tittelen hele syv serierunder før slutt.

Saken fortsetter under videoen

Guardiola gratulerte

Etter oppgjøret på Stamford Bridge sa City-manager Pep Guardiola følgende til Sky Sports:

– Gratulerer til Liverpool-fansen, manageren, og spillerne deres. Dette var vel fortjent.

Spanjolen benyttet derimot også anledningen til å hylle sitt eget mannskap for deres dominans i England i senere år. Tidlig i mars vant Manchester City den engelske Ligacupen. I tillegg er de blant de åtte gjenværende lagene i årets FA Cup, og skal møte Newcastle United i kvartfinalen.

Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester United manager Jose Mourinho
Pep Guardiola gratulerte Liverpool med ligatittelen. Foto: Reuters / Darren Staples

– Vi kan si at vi har vunnet åtte av de siste ti turneringene vi har deltatt i her i England. Det har aldri skjedd før i dette landet. Jeg har aldri i livet trodd at man kan vinne hele tiden, verken som spiller eller som manager. Liverpool vinner sin første nasjonale tittel på sine siste syv, åtte eller ti år. Det er vanskelig å opprettholde en slik form som vi har gjort, sa Guardiola.

– Det gjør vondt

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær var også ute med å gratulere sine største rivaler. Selv vant nordmannen ligatrofeet seks ganger som spiller.

– Først og fremst: Hvem enn som vinner Premier League fortjener det. De fortjener skryt. Det er vanskelig å vinne ligaen, så gratulerer til Jürgen og spillerne hans, sa Solskjær.

Han innrømte derimot også at det er vanskelig å se Liverpool vinne ligaen.

– Hver gang man ser noen andre løfte trofeet gjør det vondt. Jeg tror alle i Manchester United kjenner på det nå. Vi ønsker å komme tilbake og vinne igjen, det er hovedutfordringen vår. Med alle titlene som vi vant under Sir Alex (Ferguson), en slik rekke tror jeg blir vanskelig for hvem som helst å gjenskape. Sir Alex var en mester i det å holde seg på toppen, sa han.

Her kan du lese mer om Liverpool og deres gullsesong:

Slik feiret Liverpool-spillerne triumfen

Supporterklubben fyller 40 år: – Hadde vi vært et politisk parti hadde vi vært nest størst i landet