– Det ville vært en fallitterklæring å sparke Solskjær

Ole Gunnar Solskjær
Foto: Reuters / Phil Noble

Isak Brønseth

27. mai 2020

EksklusivtManchester UnitedPremier League

Lederen i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb innrømmer at prestasjonene med Solskjær har variert. Likevel mener han nordmannen bør få god tid.

Da Ole Gunnar Solskjær ble manager for Manchester United i desember i 2018 økte interessen for klubben i hele Norge. Etter å ha ligget langt nede med José Mourinho ved roret tidligere i sesongen, tok Solskjær laget oppover og avsluttet på en 6. plass.

Saken fortsetter under videoen

Uniteds skandinaviske supporterklubb merket naturligvis også en stor oppgang i interessen. Daglig leder Bernt Hjørnevik forteller om store forandringer etter at nordmannen ble ansatt.

– Interessen eksploderte med Solskjær. For oss har det vært en stor suksess, og det opptar mange at vi har en norsk manager, sier han i et intervju med Britiskfotball.com.

Likevel erkjenner Hjørnevik at lagets prestasjoner har vært svingende, også med nordmannen som manager.

– Nå har det vært 18 måneder med Solskjær, og alt har dreid seg om det. Men prestasjonene har jo gått litt i bølgedaler. Vi kløp oss i armen i starten med seier på seier, så gikk det dårligere, forteller Hjørnevik.

Bør fortsatt satse på Solskjær

I mars satte koronaviruset en stopper for all Premier League-fotball. Manchester United er for øyeblikket nummer fem på tabellen. Det er kun tre poeng opp til Chelsea på fjerdeplass. I tillegg er Manchester City utestengt fra neste års Champions League, noe som gir ekstra håp om kvalifisering for de rødkledde. Hjørnevik mener Solskjær bør få mer tid som manager.

– Dersom vi skal snu dette og komme oss til toppen igjen så må vi ha en som styrer United som kjenner klubben inn og ut. Nå er det Solskjær, det kunne også vært for eksempel Giggs eller Neville. Men det er kjempebra å få en legende som Solskjær tilbake igjen, selv om han mangler erfaring. Det er heller ingen andre mer meritterte trenere som kunne kommet til United nå, fastslår han.

Hjørnevik, som er daglig leder for supporterklubben med 43 000 medlemmer, mener den norske spisslegenden kjenner klubbens verdier og vet hva manager-jobben dreier seg om.

– Solskjær har forstått at United er skakkjørt, og at vi må starte på nytt. Den jobben kan han få til, men han er selvfølgelig avhengig av sportslig suksess.

Solskjær er den fjerde som har fått manager-jobben fast siden Sir Alex Ferguson ga seg i 2013. Før han var store navn som David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho innom klubben.

Daglig leder i Manchester Uniteds norske supporterklubb, Bernt Hjørnevik, viser frem magasinet deres. Foto: Privat

– Har truffet på overganger

Kristiansunderen har hentet fem spillere til United. Aaron Wan-Bissaka, Daniel James, Harry Maguire, Odion Ighalo og Bruno Fernandes har alle kommet inn portene på Old Trafford. Hjørnevik mener Solskjær har lyktes på overgangsmarkedet.

– Han har truffet på overganger og er opptatt av unge spillere, som er en del av Uniteds DNA. Vi må bygge oss opp sakte, men sikkert. Selv når det buttet imot sa jeg det samme, det ville vært en fallitterklæring å sparke Solskjær, forteller han.

Spesielt én egenskap mener supporterklubb-lederen at Solskjær har som de andre managerne etter Ferguson ikke har hatt:

– Solskjær ønsker være i klubben til evig tid, i motsetning til for eksempel Mourinho. Han er litt som oss i supporterklubben, avslutter Hjørnevik.

Fikk du med deg disse sakene?

Supporterklubben har eget reiseselskap og sender tusenvis av mennesker til England hvert år

United-profil forlater mest trolig klubben før Premier League starter opp igjen