Derfor er José Mourinho bekymret når stjernen drar på landslagssamling

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Isak Brønseth

7. november 2020

Premier LeagueTottenhamWales

Gareth Bale har tidligere slitt med flere skader. At det walisiske landslaget har en trener som også jobber for Arsenal, bekymrer Mourinho.

Helgens Premier League-runder er den siste før det kommer en ny pause med landslagsfotball. Tottenham møter bunnlaget West Bromwich Albion søndag, og befinner seg nå på fjerdeplass på tabellen.

Saken fortsetter under videoen

Etter dette reiser flere av spillerne for å slutte seg til sine respektive landslag. Gareth Bale og Wales skal møte USA i en privatkamp allerede torsdag neste uke, før Irland og Finland står for tur i Nations League.

Mourinho er bekymret for skadeproblemene til stjernespilleren, men denne gangen av en litt spesiell grunn.

– Det faktum at én av trenerne i det walisiske landslaget også jobber for Arsenal gjør meg ikke veldig komfortabel. Landslag burde ha trenere som kun jobber for dem. Ikke trenere som også jobber for andre klubber, sa Mourinho i en pressekonferanse.

Også denne sesongen har Bales spilletid så langt vært begrenset. 31-åringen kom på lån fra Real Madrid i midten av september, og har fremdeles ikke spilt en hel kamp for Tottenham etter returen.

José Mourinho tror han kommer til å spille for Wales, men håper de tar hensyn.

– Wales har to viktige kamper i Nations League, og der forventer jeg at han kommer til å spille. Men dersom de bryr seg like mye om han som vi gjør, må de også konsentrere seg om rehabiliteringen hans. De må passe på hvor mye han spiller, og at han ikke slites ut, sa Mourinho.

Les også:

Historien om nordmannens Rangers-opphold: Fisket etter fugler med «Gazza»