Chelsea-legenden hevder spillerne kjedet seg med Sarri som manager

Foto: @cfcunofficial / Wikipedia

Isak Brønseth

30. mai 2020

ChelseaPremier League

Det er nå ett år siden Maurizio Sarri forlot jobben som manager i Chelsea. Nå uttaler klubblegenden Gianfranco Zola seg om landsmannens tid i London.

Maurizio Sarri kom til Chelsea i 2018 etter et imponerende opphold som trener i italienske Napoli. Flere hadde store forventninger til hva den karismatiske manageren kunne tilføre hovedstads-klubben.

Saken fortsetter under videoen

Han fikk en god start i Chelsea, men etter hvert ble lagets prestasjoner mer varierende. Nå sier klubblegenden Gianfranco Zola, som var Sarris assistent på denne tiden, at spillerne begynte å kjede seg på grunn av hans metoder som trener.

– I begynnelsen støttet alle spillerne opplegget hans og gjorde det de fikk beskjed om. Men etter hvert som tiden gikk ble det repeterende. De spilte også veldig mange kamper. Spillerne ble slitne og kjedet seg på et vis, fortalte Zola til beIN SPORTS.

– En del av jobben å kjede seg

Zola spilte selv over 300 kamper for Chelsea mellom 1996 og 2003. I tillegg fikk han 35 kamper for det italienske landslaget. Den nå 53 år gamle tidligere angrepsspilleren sier livet som fotballspiller ofte kan oppleves som repeterende.

– Det å kjede seg er en del av jobben vår. Noen ganger må man kjede seg for å bli bedre. Jeg husker da jeg lærte å spille fotball. Jeg sparket en ball minst 300-400 ganger om dagen, sa han.

Til slutt endte sesongen derimot med suksess for Sarri og Chelsea, da de knuste byrival Arsenal 4-1 i finalen i Europa League i Baku. I tillegg sikret de en sterk fjerdeplass i Premier League, og tapte finalen i Ligacupen på straffesparkkonkurranse mot Manchester City. Zola tror spillernes profesjonelle holdning ga resultater til slutt.

– Det var talentfulle spillere, som for eksempel Hazard og Willian. De kan vinne kamper på egen hånd. De kjedet seg nok mest av Sarris trenermetoder, men for de andre spillerne var repetisjonen nødvendig. De var fantastiske fordi de kjedet seg men fortsatte likevel. Det var grunnen til at vi spilte bra mot slutten da de andre lagene spilte dårligere, sa Zola.

Fikk du med deg denne saken?

Manageren tilbød øl på kampdag da nordmannen spilte for den engelske storklubben