Britisk avis: Manchester Uniteds innleide spiss tilbys enorm kontrakt i Kina.

Odion Ighalo. Foto: Кирилл Венедиктов/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

26. mars 2020

Manchester UnitedPremier League

Odion Ighalo er utlånt til Manchester United. Nå gjør klubben som eier han, Shanghai Shenhua, alt i sin makt for å forlenge oppholdet i Kina.

Britiske Sky Sports, hevder de kjenner til at ledelsen i den kinesiske storklubben er klare til å signere en ny toårs-avtale med nigerianeren.

Saken fortsetter under videoen

Den tidligere Lyn-spilleren blir tilbudt en ukelønn på svimlende 400.000 pund i uken, tilsvarende i overkant av fem millioner norske kroner før skatt.

Ighalo ble hentet fra Kina på deadline day i januar og låneavtalen strekker seg til 31. mai.

Det er samtidig rapportert at låneoppholdet kan forlenges med en måned slik at Ighalo kan fullføre sesongen med United. Til tross for koronavirus-pandemien, håper man at sesongen kan fullføres innen 30. juni.

Godt fornøyd med spissen

Manager Ole Gunnar Solskjær har gitt uttrykk for at han er godt fornøyd med Ighalos bidrag i United-trøya. Han ser også for seg å få bruk for Nigerianeren neste sesong.

– Han har kvaliteter vi så vi hadde behov for. Vi trenger fortsatt de kvalitetene neste sesong, så la oss se hva vi kommer til å gjøre, sa kristiansunderen nylig, ifølge Daily Mail.

Daily Mail skriver også at Shanghai Shenhua vil kreve en sum på 15 millioner pund, som tilsvarer rundt 195 millioner kroner, dersom United vil kjøpe Ighalo. Det er en sum, de røde fra Manchester vil vurdere å innfri.

Den nigerianske spissens nåværende avtale med Shanghai Shenhua utløper i desember 2022. Skulle han skrive under på den nye kontrakten, vil han binde seg til klubben til 2024.