Britisk avis: 20 spillere som har blomstret etter England-exit – to nordmenn er med

Alexander Sørloth, Crystal Palace, England
Foto: REUTERS / IAN WALTON

Den britiske avisen The Guardian har plukket ut 20 spillere som har blomstret etter de forlot engelske klubber. To nordmenn er med på lista.

Både Alexander Sørloth og Mathias Normann er tatt med blant de 20. De to spennende norske spillerne fikk det aldri til å stemme i henholdsvis Crystal Palace og Brighton, men har hatt stor suksess i ettertid.

Saken fortsetter under videoen

Målmaskin i Tyrkia

Etter fire strake kamper uten nettkjenning i den engelske hovedstaden, ble Sørloth plassert på benken. Der ble han stort sett værende i oppholdet i Crystal Palace. Deretter gikk turen videre til Trabzonspor i Tyrkia. Der har det vært mange gode dager for Sørloth. Trønderen står med imponerende 19 scoringer og seks målgivende på 26 seriekamper denne sesongen.

Suksess i Russland

Mathias Normann ble hentet fra Bodø/Glimt til Brighton sommeren 2017. Etter et låneopphold i Molde, ble nordmannen veid og funnet for lett for Brightons førstelagstropp. Dermed gikk turen videre til russiske Rostov. I Rostov har Normann startet samtlige kamper denne sesongen. I høst fikk han også debuten for det norske landslaget.

Flere kjenninger

I tillegg til de to nordmennene er spillere som Luis Alberto (Liverpool), Guillermo Varela (Manchester United), Kristoffer Olsson (Arsenal) og Mikel Merino (Newcastle) er alle med på lista.

Luis Alberto ble hentet til Liverpool i 2013. Gjennom tre år i England ble det bare ni innhopp for spanjolen i seriesammenheng. Han gikk senere til Lazio, og har hatt suksess de siste to-tre årene der.

Guillermo Varela ble ingen suksess i Manchester United. I januar 2019 ble han hentet til Ståle Solbakkens FC København. Her har han blomstret det siste året.

Kristoffer Olsson fikk én opptreden i Arsenal-drakta (tredje runde i Ligacupen 2013/14). Derifra gikk turen via Midtjylland, AIK og til russiske Krasnodar. I Krasnodar har svensken vært en sentral spiller for laget som kjemper i toppen av den russiske ligaen. Olsson spilte i tillegg fast for det svenske landslaget i EM-kvalifiseringen.

Mikel Merino ble hentet til Newcastle på lån sommeren 2017. Han fikk en del kamper den påfølgende høsten, men ble etter hvert plassert på benken av Rafa Benítez. Dermed ble han solgt videre til Real Sociedad. Der har den sentrale midtbanespilleren vært fast på laget sammen med blant annet vår egen Martin Ødegaard. Merino, Ødegaard og resten av laget har prestert meget godt denne sesongen – og ligger på en foreløpig fjerdeplass i La Liga.

Se hele Guardians liste her.