Nå er nordmannen toppscorer i Tyrkia: – Vi følger med på ham

Alexander Sørloth, Crystal Palace, England
Foto: REUTERS / IAN WALTON

I august 2019 signerte Alexander Sørloth en to års låneavtale med den tyrkiske klubben Trabzonspor. Utlånet har vist seg å være en riktig beslutning for nordmannen som fikk få sjanser for Crystal Palace. Søndag scoret spissen tre nye mål i 6-0 seieren mot Kasimpasa. Dermed er han toppscorer i den tyrkiske toppdivisjonen med 15 mål på 18 kamper. 

I januar 2018 var Crystal Palace på desperat jakt etter en målscorer. Valget falt på Alexander Sørloth, som hadde gjort sakene sine bra i danske Midtjylland. Overgangen hadde en samlet sum på godt over 100 millioner norske kroner. Trønderen fikk fire starter og tolv innhopp i Premier League for London-klubben, uten at han klarte å finne veien til nettmaskene.

Saken fortsetter under videoen

– Han fikk ikke en rettferdig sjanse hos oss. Det ble stilt høye krav til ham da han først kom hit, og han var ikke i stand til å leve opp til forventningene, sa Crystal Palace-trener Roy Hodgson til VG etter helgens kruttsterke bortepoeng mot Manchester City.

Utlån

Mangelen på å innfri Palace-sjefens forventninger førte Sørloth på utlån til belgiske KAA Gent i vårsesongen 2019. Der ble det 5 mål på 22 kamper, før turen gikk videre på et to år langt låneopphold i Trabzonspor. I tospann med tidligere Chelsea- og Liverpool-angriper Daniel Sturridge har trønderen virkelig funnet tilbake selvtilliten i nordøst-Tyrkia.

– Vi følger ham. Vi er veldig glad på hans vegne, sa Hodgson til pressen før han konstaterte at den tyrkiske ligaen holder et noe lavere nivå enn den engelske.

– Vi må leve med den avgjørelsen

På spørsmål om det blir aktuelt å hente tilbake Sørloth før det har gått to sesonger, svarte den tidligere England-treneren følgende:

– Det ble tatt en avgjørelse om å låne ham ut over en lengre periode. Nå må vi leve med den avgjørelsen. Forhåpentligvis fortsetter han å gjøre det bra. Når han kommer tilbake, håper vi han tar med seg scoringsformen sin fra Trabzonspor til Premier League med Crystal Palace.

Det betyr trolig at trønderen får vente halvannet år med å entre matta i Premier League. Det betyr også at han får tilstrekkelig med tid til å styrke sitt fotavtrykk hos den lidenskapelige Trabzonspor-fansen. Vi får i tillegg håpe at 24-åringen tar med seg scoringsformen til møtet med Serbia (og forhåpentligvis Skottland eller Israel) på Ullevaal i Nations League i slutten av mars. Kanskje kan Sørloth bli mannen som skyter Norge til EM-sluttspill.

Foto: REUTERS / IAN WALTON