Blir værende i City selv om klubben ikke skal spille i Europa

Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester United manager Jose Mourinho
Foto: Reuters / Darren Staples

Morten Haugdahl Lie

16. februar 2020

Champions LeagueManchester CityPremier League

Manchester City er utestengt fra Europa-spill i to sesonger. Pep Guardiola lover likevel å bli værende i Manchester, ut sin kontraktstid.

Pep Guardiola vil fortsatt være manager for Manchester City neste sesong. Selv om klubben skulle mislykkes i å anke mot Champions League-forbudet deres, det melder Mirror på sine nettsider.

Saken fortsetter under videoen

Ryktene om at Guardiola ville gå av som City-manager, har tatt av etter at klubben ble utestengt fra Europa-spill i to år, fra og med neste sesong.

Men katalanerens første instinkt etter at beslutningen ble offentliggjort, har vært å vise lojalitet til klubben etter fire sesonger i jobben.

Det betyr at Guardiola ikke vil styre et lag i Europas aller gjeveste turneringer for første gang i karrieren. Det betyr også at City må kjempe med nebb og klør for å beholde alle stjernespillerne på laget.

Manchester-klubben har tatt saken til domstolen for å få avgjørelsen om to års utestengelse fra Europa-spill, omgjort. Klubben mener de har en god sak og er sterk i troen på å få omgjort avgjørelsen.

Guardiola har vunnet Champions League to ganger tidligere, begge med Barcelona.

Foto: REUTERS / DARREN STAPLES