Manchester City utestengt fra Champions League i to år

FOTO: DAVID KLEIN / REUTERS

Morten Haugdahl Lie

14. februar 2020

Champions LeagueManchester CityPremier League

Den engelske storklubben har brutt financial fair play-reglene og blir utestengt i to år. Samtidig har de fått en bot på 30 millioner pund.

Det melder Tv2sporten på sine nettsider.

Saken fortsetter under videoen

Manchester City kommer ikke til å spille i mesterligaen eller andre europeiske turneringer i sesongene 2020-21 og 2021-22.

Manchester City er skuffet, men ikke overrasket over denne avgjørelsen, skriver klubben i en uttalelse.

De skriver også at de har vært forberedt på at de må ta saken videre til et uavhengig organ for at de skal gå gjennom sakens beviser og faktum.

Etter en gransking av klubbens finanser har Uefas kontrollkomité for oppfølging av økonomisk fair play konkludert med at City i perioden 2012 til 2016 overrapporterte klubbens sponsorinntekter.

Straffen kan ankes inn for CAS og Uefa opplyser at man på det nåværende tidspunkt ikke vil gi ytterligere kommentarer til straffen.

– UEFA-prosessen er ukorrekt og har hatt gjentatte lekkasjer. Klubben har offisielt lagt inn en klage hos UEFAs disiplinære organ. En klage som har fått støtte av idrettens voldgiftsdom (CAS).

– For å si det enkelt. Dette er en sak startet av UEFA, utført av UEFA og dømt av UEFA. Klubben vil så fort som mulig søke en upartisk vurdering av saken og vil i første instans fortsette prosessens hos CAS, heter det i uttalelsen.

FOTO: DAVID KLEIN / REUTERS