Ble den første i Premier League-historien til å gjøre dette

Manchester United's Bruno Fernandes
Foto: Jason Cairnduff / Action Images

Isak Brønseth

15. januar 2021

Manchester UnitedPremier LeagueStatistikk

Bruno Fernandes ble kåret til ligaens beste spiller i desember. Portugiseren har nok en gang skrevet seg inn i historiebøkene.

Fernandes og Manchester United hadde en god desember måned. 26-åringen bidro med flere mål og målgivende pasninger, for eksempel da de slo Leeds United 6-2 på Old Trafford, eller da West Ham United ble slått 3-1 på bortebane.

Saken fortsetter under videoen

Han er nå blitt belønnet med prisen som Premier Leagues beste spiller i desember. Dermed er Fernandes den første i historien som vinner denne kåringen fire ganger i løpet av ett og samme kalenderår. Han vant også for februar, juni og november i 2020.

Denne sesongen har den portugisiske midtbanespilleren så langt scoret 15 mål på 26 kamper i alle turneringer.

Et United i medvind

Resultatene for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har den siste tiden vært oppløftende. Med unntak av 2-0-tapet i semifinalen i Ligacupen mot byrival Manchester City, har ikke laget tapt en eneste kamp siden gruppespillkampen i Champions League mot RB Leipzig den 8. desember. I Premier League har de ikke gått poengløs av banen siden de tapte 1-0 mot Arsenal på hjemmebane den 1. november.

Tirsdag denne uken vant de også 1-0 mot Burnley på Turf Moor etter at Paul Pogba sikret seieren i andre omgang. Kommende søndag venter et toppoppgjør mot erkerival Liverpool på Anfield. United ligger på tabelltopp, kun tre poeng foran Liverpool på andreplass.

Les også:

Straffedebatten: United-stjerne avslører hvem som lærte spillerne å være kyniske