Straffedebatten: United-stjerne avslører hvem som lærte spillerne å være kyniske

Marcus Rashford og Harry Maguire, Manchester United, England
Foto: Reuters / JASON CAIRNDUFF

Morten Haugdahl Lie

15. januar 2021

LiverpoolManchester UnitedPremier League

En uke etter Jürgen Klopps kommentarer om alle straffesparkene Manchester United har fått, svarer Marcus Rashford med å fortelle hvem som lærte United-spillerne å skaffe de.

Flere engelske aviser, deriblant The Guardian, omtaler saken torsdag kveld.

Saken fortsetter under videoen

Marcus Rashford forteller i i forbindelse med prisen han mottok av Football Writers’ Association at det var José Mourinho som ba United-spillerne om å være mer kyniske innenfor 16-meteren for å skaffe flere straffespark, mens portugiseren var sjef i klubben.

– Jeg husker da José (Mourinho) var manager. Det var fem eller seks tilfeller der vi skulle fått straffe, men ikke fikk det. Til slutt sa José til meg at jeg ikke ville få straffer hvis jeg ikke var smart på banen. Det handlet om utvikling. Du må lære og forstå det, forteller Rashford.

STRAFFESPARK: Rashford og resten av United-spillerne har fått tildelt 20 straffer siden starten av 2019/20-sesongen. Foto: Skjermdump

Engelskmannen forklarer imidlertid at han og lagkameratene aldri prøver å lure dommeren.

– Som angripere ønsker vi å skape sjanser og score mål. Når du får ballen i bakrom eller er på vei igjennom håper du ikke at du skal bli taklet. Vi prøver bare å score mål. Vi prøver alltid å holde på ballen, så for meg handler det bare om et ønske om å score mål, mens motstanderlaget vil forsvare seg. Straffer vil alltid finne sted.

Liverpool-sjefens straffestikk før toppkampen

Straffespark-kommentarene fra Klopp kom etter Liverpools tap mot Southampton 4. januar. Da var det en frustrert Klopp som møtte pressen.

– Manchester United har hatt flere straffer på to år enn jeg har hatt på fem og et halvt. Jeg aner ikke om det er min feil. Men det er ingen unnskyldning for i kveld, sa Klopp etter kampen mot Southampton.

Jürgen Klopp, Liverpool, England
FØRSTE STIKK: Klopp stilte spørsmålstegn ved alle straffesparkene til United i et øyeblikk hvor han selv følte at sitt eget lag ble snytt for flere straffespark. Foto: Action Plus / David Blunsden

Solskjær svarte tyskeren med at han ikke ville bruke tiden sin på å telle straffespark.

– Det er et faktum? Sannsynligvis. Det blir nok svaret mitt, det er et faktum at vi har flere straffer enn dem. Jeg teller ikke hvor mange straffer de har hatt, så hvis de vil bruke tid på å bekymre seg for når vi blir felt i boksen, så bruker jeg ikke tid på det, svarte Solskjær.

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
LO DET BORT: Solskjærs svar til Klopp var at han ikke ville bruke tid på å telle straffespark. Foto: Action Plus / David Blunsden

Tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg skriver onsdag i sin spalte i Daily Mail at Klopp forsøker å påvirke dommerne.

– Dette er «mind games» og et klart forsøk på å påvirke dommer Paul Tierney før storkampen mellom Liverpool og United på søndag, skriver Clattenburg.