Får støtte av landslagssjefen: – Han har ingen skikkelige utfordrere om plassen

Reuters / JASON CAIRNDUFF

Jørgen Haug

5. november 2020

EnglandLandslagNations League

Englands landslagssjef Gareth Southgate måtte svare på spørsmål angående keepersituasjonen da han tok ut troppen til de kommende landskampene mot Irland, Belgia og Island.

Spørsmålene kommer i kjølvannet av at Everton- og England-keeper Jordan Pickford ble benket i forrige ligakamp for Merseyside-klubben. Vrakingen skjedde etter at målvakten hadde sluppet inn to mål i tre strake seriekamper.

Saken fortsetter under videoen

Southgate er derimot klar på at Pickford er hans førstevalg mellom stengene for landslaget.

– Folk sier at jeg har vært lojal til ham, men det er fortjent. Hans prestasjoner for oss har vært strålende, så det har ikke vært en vanskelig avgjørelse for meg, sa Southgate til engelske medier og la til.

– Vi har en del konkurranse om plassene, men jeg må si at det ikke er noen som virkelig utfordrer plassen hans mellom stengene.

Pickford står med 26 kamper for det engelske landslaget så langt. Manchester United-målvakt Dean Henderson og Burnley-keeper Nick Pope er de øvrige sisteskansene i troppen. Sistnevnte har tre landskamper i beltet, mens Henderson fortsatt ikke har debutert mellom stengene for England.

England-troppen

Målvakter: Dean Henderson, Jordan Pickford, Nick Pope

Forsvarere: Trent Alexander-Arnold, Ben Chilwell, Conor Coady, Eric Dier, Joe Gomez, Reece James, Michael Keane, Harry Maguire, Ainsley Maitland-Niles, Tyrone Mings, Bukayo Saka, Kieran Trippier, Kyle Walker

Midtbanespillere: Phil Foden, Jordan Henderson, Mason Mount, Declan Rice, James Ward-Prowse, Harry Winks

Angrepsspillere: Tammy Abraham, Dominic Calvert-Lewin, Jack Grealish, Harry Kane, Marcus Rashford, Jadon Sancho, Raheem Sterling

Det betyr at Phil Foden altså er inne i varmen igjen etter å ha blitt hjemsendt sammen med Mason Greenwood fra samling i september. Duoen ble sendt på dør etter å ha brutt de gjeldende smittevernreglene. Greenwood er ikke tatt ut i troppen.

Kampen mot Irland er en treningskamp, mens kampene mot Belgia og Island avrunder Nations League for England. Belgia leder gruppa før de to siste rundene med ni poeng. Danmark og England har syv poeng, mens tabelljumbo Island har null.