Sendes hjem fra landslaget etter damebesøk

Foto: Kane Brooker / Wikipedia

Manchester United-spiller Mason Greenwood og Manchester City-spiller Phil Foden sendes hjem fra landslagssamling etter at de hadde islandsk damebesøk på hotellrommet.

Det var den islandske avisen DV som publiserte en video som viser at guttene har hatt besøk på hotellrommet.

Saken fortsetter under videoen

Sky Sports melder at FA har iverksatt en full granskning av bruddet på smittevernsreglene. Morgendagens kamp mellom Danmark og England går som planlagt.

Landslagssjef Gareth Southgate bekrefter at spillerne har brutt smittevernsreglene og at de sendes hjem til England. Spillerne har fått klar beskjed om å unngå kontakt med mennesker som ikke tilhører spillertropp eller støtteapparat.

– Det har vært et brudd på koronavirus-retningslinjene. Vi har brukt masse tid på å få til en ordning for testing, og hele troppen har fulgt retningslinjene sammen.

– Vi har hatt fire koronatester underveis i samlingen. Støtteapparatet vårt har vært utrolige til å holde det trygt. Derfor har vi intet annet valg enn å gjøre det vi gjør, sier Southgate med en klar referanse til hjemsendingen.

Klubbene har kommentert handlingen

Både Manchester United og Manchester City har vært ute og kommentert spillernes oppførsel. Spesielt Manchester City går hardt ut mot handlingen til sin egen spiller.

– Hans (Fodens, journ. anm.) oppførsel bryter ikke bare med retningslinjene for Covid-19, men faller også under standarden som forventes av en Manchester City-spiller og engelsk landslagsspiller, skriver City på sin offisielle hjemmeside. 

Manchester United har publisert en pressemelding hvor de skriver at de er skuffet over handlingen til sin spiller.

– Manchester United er i kontakt med fotballforbundet og er skuffet over handlingene til Mason Greenwood i denne situasjonen.

Phil Foden har i senere tid vært ute på Instagram og beklaget sin oppførsel. Greenwood har foreløpig ikke kommentert hendelsen offentlig.