Sesongen er over i Englands lavere divisjoner – alle resultater slettes

Foto: Markus Dallarosa / Wikipedia

Jørgen Haug

26. mars 2020

National League

Nå er det besluttet at sesongen avsluttes for lagene i de lavere divisjonene i England. Avgjørelsene ble tatt av FA i samråd med National League System (NLS), kvinnenes fotballpyramide og representanter for grasrotfotballen. Resultatene fra årets sesong blir slettet, slik at man får mulighet til å starte opp neste sesong som vanlig.

Det skriver FA på sine hjemmesider torsdag.

Saken fortsetter under videoen

Det er fortsatt ikke avgjort hva som vil bli gjort i de to øverste divisjonene i National League. Dette er divisjonene som ligger på nivået under League Two – altså nivå fem og seks i landet.

Beslutningen om å nulle ut resultatene og avslutte sesongen gjelder for nivå syv til og med nivå ti. Det betyr at lagene fra disse nivåene verken rykker opp eller ned. Dermed kan heller ikke lag fra nivå elleve rykke opp.

Over for grasrotfotballen og kvinnefotballen

Sesongen er også over for grasrotfotballen. FA begrunner avgjørelsen med at det vil gjøre planleggingen av neste sesong enklere. Det er fortsatt ikke avklart hvordan turneringene skal avsluttes.

Kvinnefotballen fra nivå tre til sju blir også avsluttet med umiddelbar virkning. Det er bestemt at alle resultatene fra årets sesong blir strøket. Dermed vil ingen rykke opp eller ned fra disse divisjonene, slik som på herresiden.

Det er fortsatt ikke besluttet hva man skal gjøre med de to øverste nivåene på kvinnesiden. FA skriver at de holder en fortløpende dialog med Barclays FA Women’s Super League og FA Women’s Championship Board for å avgjøre hva som blir gjort i toppfotballen.

Forvirret over seriesystemet? Se oversikt her.

Ønsker å spille ferdig FA-cupen

Den nåværende planen til FA er å spille ferdig cupen med samme navn i løpet av året. Kvartfinaler, semifinaler og finalen gjenstår å spille. Ni kamper gjenstår av sesongen i Premier League og Championship. Ingen kamper vil bli spilt før tidligst 30. april.