Snart kan de ta igjen Liverpool i antall titler

FOTO: DAVID KLEIN / REUTERS

Manchester City har vunnet den engelske Ligacupen i fire av de siste seks sesongene. Snart nærmer de seg samme antall titler som sin største konkurrent.

På søndag spiller de blåkledde fra Manchester sin tredje strake finale i Ligacupen. På motsatt side står nedrykkstruede Aston Villa, som har tapt alle sine kamper siden finaleplassen ble sikret. Det er med andre ord liten tvil om hvem som er favoritter før oppgjøret sparkes i gang.

Saken fortsetter under videoen

Har dominert de siste årene

For City har det nærmest blitt en vane å vinne turneringen de siste årene. Da Sunderland ble slått 3-1 i finalen i 2014 var det hele 38 år siden sist de vant. Etter dette har de derimot fulgt opp med å vinne trofeet i 2016, 2018 og 2019. I disse finalene ble Liverpool, Arsenal og Chelsea beseiret. Da sistnevnte ble slått på straffesparkkonkurranse forrige sesong, passerte City byrival Manchester United i antall Ligacup-titler. De røde djevlene har fem, mens City nå har seks. Liverpool har på sin side vunnet turneringen åtte ganger. Manchester City vil dermed ha kun én triumf mindre dersom de går seirende av banen på Wembley nå i helgen.

Kan Villa overraske?

Det er nok svært få som tror Ørjan Nylands Aston Villa kan overraske med å vinne finalen mot Guardiolas mannskap. Birmingham-klubben sjokkerte derimot i semifinalen, da tredjeplass i ligaen Leicester City ble slått 3-2 sammenlagt. Nordmannen har slitt med spilletid etter at Pepe Reina signerte for laget i januar. Han spilte derimot meget bra på Villa Park da de tok seg til finalen 28. januar. Én måned senere er det usikkert om han er i startoppstillingen på Wembley.

Bør Nyland få sjansen?

Noe som kan virke i hans favør er deres nedgående formkurve den siste tiden. Aston Villa har sluppet inn syv mål på sine siste tre ligakamper, og ikke tatt et eneste poeng. I samtlige av disse kampene har Nyland vært plassert på benken. Villa er ett poeng over West Ham United og direkte nedrykk. Kanskje ligger alt til rette for at 29-åringen fra Volda skal få prøve seg i finalen.

FOTO: DAVID KLEIN / REUTERS