Leeds-legende døde av koronaviruset: – Han var kjernen i forsvaret

Bobby Charlton (t.v), sammen med Norman Hunter. Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

17. april 2020

EnglandLeeds

Norman Hunter døde av koronaviruset etter å ha ligget på sykehus og fått behandling i en uke. Klubblegenden ble 76 år gammel.

Det skriver Leeds United på sine hjemmesider.

Saken fortsetter under videoen

– Han etterlater et stort hull i Leeds United-familien, han vil aldri bli glemt, og tankene våre er hos Normans familie og venner i denne svært vanskelige tiden.

Hunter debuterte for Leeds mot Swansea i en alder av 18 i 1962. I debuten var han en av lagets beste spillere og bidro til en 2-0-seier.

– Hunter hjalp Leeds med å rykke opp fra nivå to og hele veien til den øverste divisjonen, og Hunter var kjernen i forsvaret da klubben ble mester i England to ganger. Han ble en av de beste midtstopperne verden noen gang hadde sett, skriver klubben.

Han vant Inter-Cities Fairs Cup, Charity Shield og FA-cupen med Leeds.

Han var også en del av Englands VM-tropp i 1966, men fikk ikke spilletid for laget som gikk til topps og vant turneringen. Det ble totalt 28 landskamper for Leeds-legenden.

Dette er den andre VM-vinneren fra England som går bort på under en uke. 12. april gikk Chelsea-legenden Peter Bonetti bort, 78 år gammel. Bonetti var i likhet med Hunter en del av troppen som ble verdensmestere på hjemmebane i 1966.

Britiskfotball.com omtalte dødsfallet her.