En av de største spillerne i Chelsea-historien er død

Foto: Christophe95/Wikipedia

Jørgen Haug

12. april 2020

Chelsea

Tidligere Chelsea-keeper Peter Bonetti er død etter lengre tids sykdom. Han ble 78 år gammel. Bonetti blir av mange omtalt som Chelseas originale nummer 1.

Det melder Chelsea på sin hjemmeside. Bonetti spilte utrolige 729 kamper totalt for Chelsea. Det er nest flest i klubbhistorien. Bare Ron Harris (795 kamper) har flere.

Saken fortsetter under videoen

Den lokale gutten debuterte for klubben som 18-åring. I debuten holdt han nullen – en prestasjon som han gjentok over 200 ganger senere.

Keeper-legenden var sentral de Chelsea sikret opprykket til toppdivisjonen i 1963. To år senere, i 1965, voktet Peter «The Cat» Bonetti målet da klubben vant ligacupen – for første gang i klubbens historie.

Flere titler

Bonetti var reservekeeper da England vant VM på hjemmebane i 1966. Det er fortsatt den eneste gangen England har løftet VM-pokalen.

«The Cat» pådro seg en skade tidlig i FA-cupfinalen mot Leeds på Wembley i 1970. Han bet i seg smerten og fullførte kampen som til slutt endte 2-2. I omkampen sikret Chelsea trofeet da de vant 2-1 på Old Trafford.

Seier i cupen førte til deltakelse i Cupvinnercupen i 1971. Bonetti og lagkameratene gikk hele veien og vant turneringen etter å ha slått Real Madrid i finalen.

Tett på klubben

Bonetti spilte sin siste kamp for Chelsea i 1979. Da var han blitt nesten 40 år gammel. Noen år senere kom han tilbake til klubben som keepertrener.

De senere årene hadde han en rolle som ambassadør for klubben – blant annet med ansvar overfor supportere på kampdag.

Chelsea har på sine hjemmesider lagt ut en hyllest til sin avdøde keeperlegende. Hyllesten kan du se her.