Tapte kampen om opprykkskvalifisering: Slik endte League One-sesongen

Foto: Adam Holt / Action Images

Portsmouth må gjøre seg klare for sin femte sesong på rad i League One. To overraskelseslag sikret seg plass i Championship-kvalifiseringen.

Det var duket for kamp om de siste plassene i opprykkskvalifiseringen da siste serierunde i League One ble sparket i gang søndag.

Saken fortsetter under videoen

Portsmouth, som spilte i Premier League fra 2003 til 2010, tok i mot Accrington Stanley på Fratton Park. De blåkledde har vært nær opprykk til Championship flere ganger de siste sesongene, og hadde gode muligheter til å ta seg til playoff med en seier. Slik ble det derimot ikke.

Adam Phillips ga bortelaget en tidlig ledelse etter 23 minutter. Portsmouth og manager Danny Cowley forsøkte å snu kampen, og gjorde flere bytter i andre omgang, men til ingen nytte. Oppgjøret endte 0-1, og Portsmouth blir stående to poeng unna kvalik på 8. plass på tabellen.

Kan rykke opp to ganger på to år

Hull City og Peterborough United har allerede vært klare for direkte opprykk til Championship en stund. Førstnevnte slo tilbake med én gang etter fjorårets nedrykk, mens sistnevnte klubb sist var opp på andre nivå i 2013.

Slik så det ut da Hull City løftet trofeet etter kampen mot Charlton Athletic på The Valley:

Blackpool, Sunderland, Lincoln City og Oxford United tok de fire neste plassene, og skal kjempe mot hverandre i kvalifiseringen. Lincoln City spilte 0-0 på hjemmebane mot AFC Wimbledon, men 77 poeng var nok til å ende på femteplass. Dermed kan laget fra East Midlands-regionen rykke opp for andre år på rad.

Oxford United knuste Burton Albion 4-0 i sin siste kamp, og fikk den siste playoff-plassen foran Charlton Athletic og Portsmouth. De har ikke spilt på nivå to i divisjonssystemet siden 1999, og kan også skape en sensasjon dersom de kriger seg til et opprykk.

Rochdale, Northampton Town, Swindon Town og Bristol Rovers havnet på de fire nederste plassene på tabellen, og må spille League Two-fotball neste sesong.

Her kan du se alle resultatene fra siste serierunde i League One:

Les også:

Johansen scoret da QPR vant: Slik endte Championship-sesongen

Den tidligere Newcastle-spilleren satte målrekord i Championship