Nå er Joey Barton tilbake i manager-rollen

Foto: Brian Minkoff / Wikipedia

Isak Brønseth

22. februar 2021

Bristol RoversLeague One

Den tidligere Premier League-spilleren skal nok en gang prøve seg som manager. Denne gangen i Bristol Rovers.

Det er snart to måneder siden Barton fikk sparken som manager for Fleetwood Town. Søndag offentliggjorde Bristol Rovers, som også spiller i League One, at den tidligere midtbanekjempen er deres nye trener.

Saken fortsetter under videoen

Den forrige mannen som satt i sjefsstolen, Paul Tisdale, fikk sparken 10. februar. Han ledet laget i 19 kamper, og vant kun fem av disse. Dette tilsvarer en beskjeden seiersprosent på 26,3. Bristol Rovers befinner seg for øyeblikket på 19. plass på tabellen, kun to poeng over nedrykksstreken. Bartons forrige klubb, Fleetwood Town, ligger ni poeng over på 16. plass.

En vanskelig jobb

Lørdag tapte Bristol Rovers 2-0 på bortebane mot Gillingham. Dette var deres 15. tap for sesongen. De har bare vunnet to av sine 13 kamper i alle turneringer etter nyttår, og har en målforskjell på -19 i League One.

Gjennom sin spillerkarriere var Barton kjent for å være en hardhaus. Han spilte for Manchester City, Newcastle United, Queens Park Rangers, Marseille og Rangers, og til slutt for Burnley før han la skoene på hylla i 2017.

Året etter ble han ansatt som manager for Fleetwood Town, og nå er han altså klar for sin andre jobb som manager. Allerede mandag gjennomførte han sin første treningsøkt med klubben.

Les også:

Mourinhos kommentarer etter West Ham-tapet vekker oppsikt