Mourinhos kommentarer etter West Ham-tapet vekker oppsikt

Foto: PAUL CHILDS / Reuters
22. februar 2021 - 00:16

Premier LeagueTottenham

Tottenham har tapt fem av sine seks siste kamper i Premier League. Etter nederlaget mot West Ham kom José Mourinho med en erkjennelse.

West Ham vant 2-1 mot Tottenham søndag og klatret dermed opp på 4. plass på tabellen. For Tottenhams del er det nå ni poeng opp til byrivalen og en Champions League-plass.

Michail Antonio og Jesse Lingard scoret for vertene før Lucas Moura reduserte for Tottenham.

Etter kampen fikk Mourinho spørsmål om lagets form og om klubben nå befinner seg i en krise.

– Jeg vil ikke si krise. Jeg vil si at vi er i veldig dårlig form. Det er åpenbart. Vi taper for mange kamper, sa portugiseren til BBC etter kampen.

SLITER: Etter å ha startet sesongen sterkt har Mourinho og Tottenham rast nedover på tabellen. Foto: Steffen Prößdorf / Wikipedia

Flere britiske medier rapporterer at Mourinhos jobb er i fare etter flere dårlige resultater den siste tiden.

Den to ganger Champions League-vinneren har fått kritikk for en negativ tilnærming til kampene denne sesongen. Etter kampen måtte han også svare på om Tottenhams dårlige form er relatert til hans lederstil og metoder.

– Nei, ikke i det hele tatt. Mine og trenerteamets metoder er bedre enn noen andres. Jeg tror at vi lenge har hatt problemer i laget som jeg ikke kan løse alene som trener.

José Mourinho
NED TIL 9. PLASS: Mourinho mener at laget har hatt problemer over lengre tid. Foto: Reuters / JOHN SIBLEY

Nå tror den tidligere Premier League-vinneren at Europa League blir klubbens enkleste vei inn til Champions League.

– I Europa League er vi i live. Vi har muligheter der. Kanskje vi også kan komme oss til Champions League gjennom Europa League, sa Mourinho.

Torsdagens 4-1-seier over østerriske Wolfsberger gjør at Mourinhos mannskap er i en utmerket posisjon for å nå 16-delsfinalene i Europa League før hjemmekampen.

Les også:

Tidligere Tottenham-spiller utestengt i 10 uker

Tottenham-trio og West Ham-profil i hardt vær: – Klubben er ekstremt skuffet