21-åringen har scoret 18 mål, men trenger aldri mer enn to ballberøringer

Isak Brønseth

6. februar 2021

League OnePlymouth ArgyleStatistikk

Plymouth Argyle befinner seg så langt nede som 12. plass på League One-tabellen etter 26 kamper. Likevel har de ligaens toppscorer.

Lørdag spilte laget 2-2 på bortebane mot Portsmouth. Walisiske Luke Jephcott sto for begge scoringene til Plymouth, og ble i tillegg kåret til banens beste spiller.

Jephchott avsluttet to gode angrep i første omgang, og Plymouth ledet kampen 2-0 da det var spilt 82 minutter. Like før slutt scoret derimot Ronan Curtis og James Bolton for hjemmelaget, og sørget for at det endte med poengdeling.

Effektiv unggutt

Jephcott har nå scoret 18 mål for Plymouth i alle turneringer så langt denne sesongen. Ved 14 anledninger har han kun trengt én ballberøring for å score. Kun to ganger har han brukt to berøringer. 21-åringen har også scoret på to straffespark. Etter lørdagens kamp er Jephcott ligaens toppscorer med 16 mål.

Forrige sesong var han på lån til Truro City, og spilte på syvende nivå i England. Nå har han for alvor fått muligheten på tredje nivå, og har grepet sjansen. Nestemann på toppscorerlisten er Peterborough Uniteds Jonson Clarke-Harris, som har notert seg for 14 nettkjenninger.