Endelig en nordmann til London-klubben igjen: – Forventer at han går rett inn på laget

Foto: Nick/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

2. februar 2021

ChampionshipEksklusivtQueens Park Rangers

EKSKLUSIVT:

Saken fortsetter under videoen

Stefan Johansen er den andre nordmannen gjennom tidene til å ikle seg Queens Park Rangers-drakten. Nå forteller redaktøren i QPR Norway om forventningene til klubbens nyeste signering.

26. januar ble det klart at Johansen skal spille resten av sesongen for QPR. Til klubbens nettsider fortalte nordmannen at han gledet seg til å komme i gang i sin nye klubb.

– Jeg gleder meg veldig. QPR er en tradisjonsrik klubb. Engelsk fotball er stort i Norge, og jeg har alltid hørt om QPR som en stor klubb, sa Johansen.

En annen som gleder seg over at QPR har signert Johansen er QPR Norway-redaktør Stian Karlsen. Han mener den tidligere Celtic-spilleren vil spille en viktig rolle de neste seks månedene.

– Vi forventer at Stefan går rett inn på laget. Vi har Tom Carroll og Luke Amos ute med langvarige skader, som begge ikke er helt ulike i spillestilen som Stefan. Den generelle holdningen er at han erstatter disse to, mange har også troen på at han er en bedre løsning, sier Karlsen.

Johansens posisjon på det norske landslaget har for det meste vært som høyre midtbanespiller. Karlsen forteller at nordmannen bør brukes i sin vante posisjon for QPR.

– Uten tvil sentralt på midten. Vi trenger en kriger og ballfordeler i den posisjonen. Han tilfører midtbanen energi, taklingsstyrke og en god pasningsfot. 

STOR TRO PÅ JOHANSEN: Stian Karlsen forventer at Johansen går rett inn på QPR-laget. Foto: Privat

Har den viktigste egenskapen i Championship

Vardøværingen er absolutt ikke ukjent med å spille på engelsk nivå to. Han har spilt på seg bra med erfaring for både Fulham og West Bromwich i Championship.

Karlsen mener at erfaringen til Johansen er akkurat det QPR trenger nå.

Det viser seg at erfaring kanskje er den aller viktigste egenskapen i Championship. Det er en beintøff og lang sesong, og de som har vært ute «en vinterdag» før er de som takler dette best. Stefan kjenner nivået godt og vet hva som kreves. Med Stefan er vi ganske så sikre på hva får, sier han til Britiskfotball.com.

Redaktøren håper og tror at landslagsspilleren vil gjøre en solid jobb for QPR, han vil ikke utelukke tanken på å ha nordmannen i klubben etter at låneperioden er over.

– Alt avhenger av hva han presterer de neste månedene, men det hadde vært artig å hatt en nordmann sentralt i troppen når sesongen 2021/22 sparkes i gang. 

LOFTUS ROAD: Karlsen håper han får muligheten til å støtte Johansen fra tribuneplass dersom nordmannens opphold i QPR blir forlenget. Foto: Privat

 – Trygg på at Johansen blir en større suksess

Forrige nordmann i QPR var Petter Vaagan Moen. Vaagan Moen ble hentet midtveis i 2010/11-sesongen, da var QPR i en helt annen situasjon en det klubben er i disse dager.

For The Hoops rykket nemlig opp til Premier League samme sesong. Karlsen forteller at Vaagan Moen kom til et etablert lag som var i en flytsone og at det var derfor HamKam-legenden ikke fikk mer enn sju kamper for QPR.

Han fikk aldri prøvd seg skikkelig og endte opp med sju kamper uten å markere seg, de fleste av disse som innbytter. Etter opprykket var det tydelig at han ikke var med i planene videre.

– Blir Johansen en større suksess i QPR?

– Stefan kommer til et QPR som kjemper for å overleve i Championship. Han kommer med en helt annen pondus og respekt i engelsk fotball sammenlignet med hva Vaagan Moen hadde. At han kommer til å gjøre en bedre figur enn Vaagan Moen føler jeg meg ganske trygg på, sier Karlsen.

Mandag spilte Johansen 67 minutter i QPR-debuten borte mot Watford. The Hoops tok med seg en sterk borteseier fra Vicarage Road.

Her kan du lese flere saker fra Championship:

Championship-spiller diagnostisert med kreft

Raser etter blodig hendelse i Championship: – Han er en millimeter fra å miste øyeeplet!