Raser etter blodig hendelse i Championship: – Han er en millimeter fra å miste øyeeplet!

Morten Haugdahl Lie

25. januar 2021

BlackburnChampionshipMiddlesbrough

Middlesbrough tok i mot Blackburn i Championship søndag, men det var ikke hjemmelagets tap som sto i fokus etter kampen. Boro-sjef Neil Warnock raste etter kampen etter en kontroversiell hendelse.

Middlesbrough ble nemlig nektet et straffespark i det 14. minutt. Blackburns nysignering Jarrad Branthwaite gikk i en duell med hjemmelagets Dael Fry etter et innlegg, mens Fry gikk inn med hodet, brukte Branthwaite foten.

Saken fortsetter under videoen

Fry fikk knottene til Branthwaite i ansiktet og smellen ble blodig for Middlesbrough-spilleren som måtte byttes av.

Etter kampen tok Warnock et oppgjør med dommeren, som ikke dømte straffe og rødt kort i situasjonen.

– Legen sier at han er en millimeter fra å miste øyeeplet. Det er et rødt kort, det er fare for spillerens sikkerhet. Han burde ha blitt utvist.

Den erfarne manageren gir seg imidlertid ikke der. Han mener at det burde blitt dømt selv om VAR ikke brukes i Championship.

– Jeg er spent på hva de sier om situasjonen. Vi kan ikke snakke med dem etter kampen fordi vi ikke kan komme i nærheten av dem. Jeg regner med dommere lærer hva som er farlig og hva som ikke er farlig. Hvis det ikke er det, når det bringer spillerens karriere i fare, vet jeg ikke hva som er farlig. Vi hadde ikke trengt VAR i dag, alle kunne se at det var et rødt kort. Det må være en grunn til at de ikke delte ut et rødt kort, og jeg har ikke peiling på hvorfor, sier Warnock til Sky Sports etter kampen.

Managerkollega og Blackburn-sjef Tony Mowbray tar Branthwaite i forsvar etter hendelsen, men forteller at han kan forstå Warnocks sinne.

– Han (Branthwaite) har spilt fire ganger i Premier League, og nå er han hos Blackburn og prøver å lære steg for steg, det som skjedde var ikke med hensikt.

– Jeg er ganske sikker på at Neil (Warnock) har det vondt, og det gjenspeiler seg i hans følelser og lidenskap for fotballklubben hans. Det er slik jeg ser det, sier Mowbray etter kampen.

Blackburn tok med seg tre sterke poeng fra kampen og vant 1-0.

Les mer fra Championship her:

Tidligere Liverpool-spiller åpner opp om depresjon

Fikk sparken etter 8 kamper på Kypros: Nå er han tilbake i engelsk fotball

Championship-spiller utsatt for rasisme: – Motbydelig