Championship-spiller utsatt for rasisme: – Motbydelig

Foto: Matthew Jackson / Wikipedia

Isak Brønseth

6. januar 2021

BournemouthChampionship

Bournemouths Junior Stanislas fikk tilsendt rasistiske meldinger om sin familie på Twitter. Nå reagerer 31-åringen.

Lørdag ble Stanislas matchvinner da Bournemouth slo Stoke City 1-0 på bortebane. Etter 78 minutter banket han ballen i mål med venstrebeinet, og sendte med det laget sitt opp til en tredjeplass på Championship-tabellen.

Saken fortsetter under videoen

Dette skulle imidlertid ikke bare få positive følger for angrepsspilleren. Etter kampen mottok han rasistiske meldinger rettet mot seg og sin familie på Twitter.

– Blandede følelser

I et intervju med Sky Sports etter kampen sier Stanislas at han først var glad for å ha sikret tre poeng. Så fikk han se hva som var skrevet til han.

– Det var vanskelig, og helt klart blandede følelser. Først var jeg høyt oppe etter å ha vunnet kampen, etter at vi tapte kampen før. Alle var veldig glade i garderoben.

– Så så jeg meldingen, og da gikk det veldig fort nedover med humøret igjen. Helt i starten kjente jeg ikke noe særlig på det, for å være helt ærlig. Og det er vel ganske trist, men vi har sett så mye av dette nå. Det har blitt en vanlig greie, forteller Stanislas.

Dette er første gang han selv blir utsatt for rasisme på sosiale medier. Likevel har han erfaring med det fra andre situasjoner.

– Jeg har blitt utsatt for rasisme flere ganger gjennom min oppvekst. Det er blitt altfor normalt. Det var først da jeg kom til ro og diskuterte det med noen, at det gikk opp for meg hvor motbydelig dette var, sier Stanislas.

I etterkant av kampen har også Bournemouth gått ut med en melding på sin hjemmeside der de tar avstand fra meldingen.