West Ham-spilleren scoret ekte hat-trick da laget hans vant 6-2

Isak Brønseth

25. mars 2021

LandslagTsjekkiaVM-kvalifiseringWest Ham

Tomáš Souček var i storform for Tsjekkia da Estland ble knust på bortebane. Midtbanespilleren ble kåret til kampens beste spiller.

Estlenderne tok først ledelsen etter bare et kvarter da Rauno Sappinen satte inn 1-0. Deretter startet den tsjekkiske overkjøringen.

Leverkusen-spiller Patrik Schick og Hellas Verona-spiller Antonín Barák scoret bortelagets to første mål. West Ham Uniteds Tomáš Souček satte så inn 3-1-målet med et hodestøt etter halvtimen spilt. Like før pause sørget samme mann for tremålsledelse med et flott skudd fra utenfor sekstenmeteren.

Fortsatte i andre omgang

Det tok ikke mange minuttene etter hvilen før Souček igjen var frampå foran motstanderens mål. Etter 47 minutter plasserte han ballen i venstre hjørne av målet etter å ha fått en pasning fra Pavel Kadeřábek. Dermed hadde Souček notert seg for et ekte hat-trick.

Sampdorias Jakub Jankto fikk æren av å sette inn 6-1-målet etter 55 minutter, før Estland reduserte sluttresultatet til 6-2 like før full tid.

Tomáš Souček ble likevel kåret til banens beste spiller. 26-åringen hjalp laget med å få en god start på VM-kvalifiseringen, der Tsjekkia har havnet i en tøff gruppe. Kommende lørdag møter de Belgia på hjemmebane i Praha. Deretter skal de på besøk til Wales tirsdag neste uke.

Onsdagens oppgjør mot Estland var Součeks 30. kamp for landslaget. Han har også imponert for overraskelseslaget West Ham United i Premier League denne sesongen. Han har notert seg for ni scoringer for klubben som befinner seg på femteplass på tabellen.