League One-klubbens styreformann går av etter å ha lest Clive Sheldons brutale konklusjon

Foto: Wikipedia

John Bowler har gått av som styreformann i Crewe Alexandra etter Clive Sheldons rapporter av barnemishandling i fotball.

– Jeg har i dag informert mine meddirektører om at jeg vil gå fra stillingen min som styremedlem i Crewe Alexandra Football Club med umiddelbar virkning, sier Bowler i en uttalelse.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg hadde alltid tenkt å gjøre det etter konklusjonen av Sheldons rapport om barnemishandling i fotball. Som den eneste personen som er igjen med en tilknytning til den tiden, tror jeg virkelig det var viktig for meg å være her til konklusjonen kom, legger han til.

Bowler hadde vært styreformann i klubben siden 1987.

Crewe beklaget i forrige uke til alle overlevende som har blitt utsatt for overgrep. Klubben uttrykte sin beklagelse over at de ikke fikk vite om Barry Bennells lovbrudd tidligere, i lys av Sheldons rapport.

Straffedømt manager

Barry Bennell var trener for ungdomslaget til Crewe på 1980-tallet hvor han misbrukte unge spillere i klubben. Han var tidligere straffedømt for seksuelle overgrep i i USA og i Storbritannia.

Treneren hadde også perioder i Manchester City, Stoke City og Leeds United, hvor han også skal ha misbrukt flere spillere.

Ved etterforskningen om Gary Speeds død i 2012, ble det påstått at Speed ​​og den tidligere Manchester United-spilleren Alan Davies hadde vært såkalte «favoritter» hos Bennell, selv om det ikke var noe bevis på at de hadde blitt misbrukt av Bennell.

Begge spillerne tok senere sitt eget liv, i likhet med Mark Hazeldine, som spilte under Bennell i Manchester City tidlig på 1980-tallet.

Les også:

Barcelona-treneren ringte og ville signere nordmannen. Derfor sa han blankt nei

Nordmannen stakk av fra landslagssamling. Tok første fly til Premier League-klubb