Trenerlegenden vil korte ned ventetiden mellom internasjonale mesterskap

Foto: Gaius Cornelius / Wikipedia

Isak Brønseth

16. mars 2021

ArsenalLandslag

Arsène Wenger mener fire år mellom VM og EM er for lenge. Franskmannen vil heller droppe andre kamper i mellomtiden.

Dette sier Wenger i et intervju med beIN Sports. Han synes fire år mellom store mesterskap er for lenge å vente, spesielt for spillerne.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg synes de bare burde arrangere turneringer med mening. Dropp alle de parallelle turneringene som vi ikke trenger. Hvis en ser på lagene i VM, så er gjennomsnittsalderen på spillerne rundt 27 og 28 år. Når det bare spilles hvert fjerde år, får de altfor få sjanser til å vinne. Når neste turnering spilles vil de være 32 eller 33 år gamle. Derfor synes jeg VM burde være hvert andre år, sa Wenger.

Den tidligere Arsenal-manageren utfordrer en gammel tradisjon. Verdensmesterskapet i fotball har blitt arrangert hvert fjerde år siden det startet i 1930, bortsett fra i 1942 og 1946 på grunn av andre verdenskrig. EM har funnet sted hvert fjerde år siden 1960, fram til i fjor da koronaviruset gjorde at turneringen ble utsatt.

Mener det også bør bli færre kvalifiseringskamper

Wenger sier også at FIFA bør vurdere antallet kvalifiseringskamper som lagene spiller mellom mesterskapene. Dette fordi det er for mange landslagspauser gjennom en sesong.

– Jeg tror det trengs. Spillerne trenger fire uker med pause gjennom en sesong, slik som den fysiske belastningen er i dag. En av løsningene vi burde snakke om er å minske antallet kvalifiseringskamper. Isteden for at spillerne slutter seg til landslagene i oktober, november, september, mars og juni, kan kvalifiseringen spilles over én enkel måned eller to, for eksempel i oktober og februar. Da kan spillerne dedikere seg mer til klubblagene sine, sa Wenger.

Les også:

Strålende nyheter for nordmannens klubb: Nå kan de overleve i League One

Engelske medier: Han skal forsøke å berge den tidligere Premier League-klubben